Volg je hart, ja, lekker zweverig! Of toch niet? | FEM! Netwerk
 In Ondernemen

Of misschien toch niet zo zweverig…

Je hart volgen, wat is dat nou eigenlijk? Voor de één is het doen wat je geleerd hebt, voor de ander, doen wat anderen van je verlangen of verwachten en voor sommige mensen, is het letterlijk, je hart volgen, doen waar je blij, gelukkig van wordt, ongeacht wat een ander ervan vindt. Sinds een paar maanden volg ik mijn hart en doe ik waar ik echt gelukkig van word. Daarvoor deed ik vooral wat er van me verwacht werd.

Met een opleiding als radio- en televisiejournalist, ging ik als redacteur werken bij Endemol, maar hoe langer ik er bleef, hoe ongelukkiger ik werd. Oké dan maar verkassen naar een ander, Cameo Media in Amsterdam, waar ik ging werken bij het Nieuws. In het begin vond ik het allemaal heel spannend en ging ik vol goede moed aan de slag als jong redacteurtje, maar ook daar werd ik niet gelukkiger. En zo ging het eigenlijk tot mijn 45ste. Ik deed wat er van mij verwacht werd, want ik was tenslotte een intelligente, goed opgeleide vrouw, die met een journalistieke achtergrond toch altijd wel mee kon praten over wereldse onderwerpen of op z’n minst op de hoogte was van het nieuws. Taalfouten, ook al zoiets, die maken journalisten niet. Alsof ik docent Nederlands ben of Neerlandicus. Anyway, hoe langer ik in de wereld van ‘het zogenaamde’ nieuws bleef, hoe meer ik eruit wilde, totdat ik op een dag de knoop doorhakte. Ik nam ontslag! Wat een vrijheid, opluchting, eindelijk had ik de ketens, die me jarenlang op dezelfde plek hielden, doorbroken.

Ontspanning is meer dan alleen maar een dagje naar de sauna of een leuk feestje!
Maar toen? Het duurde tien jaar voordat ik zou ontdekken wat ik echt wilde. Per toeval rolde ik in mijn missie, mijn passie. Nadat ik stopte bij de televisie ging ik om privéredenen journalistiek onderzoek doen naar toxische stoffen in cosmetica en de psychologie achter schoonheid, want de vraag waarom mensen zichzelf elke dag weer massaal insmeren met stoffen, die hun lichaam op lange termijn ziek maken, vond ik zo interessant, dat ik van het één in het ander rolde. Hoe kon de machtige cosmeticabranche mensen zo gek krijgen dat ze soms honderden euro’s betalen om er mooi uit te zien? Wat was de magie, de marketing, welke gehaaide technieken gebruikten zij om mensen in een sprookje te laten geloven?

Om een lang verhaal kort te maken, al dat onderzoek, bracht me uiteindelijk bij vrouwen. Met mijn kennis over de psychologie achter schoonheid, zelfbeeld, gehaaide marketingtechnieken en allerlei andere gerelateerde onderwerpen, besloot ik iets te doen, waar ik uiteindelijk een grote groep vrouwen mee heb bereikt. Ik ben events gaan organiseren, waar vrouwen even volledig kunnen ontspannen en met andere vrouwen kunnen delen, genieten, sparren. Ontspanning! Ja, je leest het goed, als je namelijk snapt hoe ‘schoonheid’ in je hersenen werkt, dan kan je ontspannen en wordt je dagelijks leven opeens een stuk makkelijker, gelukkiger. Die kennis wil ik met heel veel vrouwen delen: hoe je door ontspanning een veel gelukkiger mens wordt en uiteindelijk ECHT je hart gaat volgen, want ontspanning is meer dan alleen een dagje sauna of naar een feestje, ontspanning is het doorbreken van patronen, waarin je misschien al jaren vastzit, het is kiezen voor jezelf, het is je hart volgen, zonder dat je je afvraagt wat anderen ervan vinden.

Dat is wat ik ook heb gedaan, met ondertussen bijna 4000 followers op facebook, en het 2e event in oktober de Little Black Dress Afternoon Tea op slot Zeist, waar weer heel veel geweldige vrouwen naar toe komen om te ontspannen. Meer dan gelukkig ben ik, dat ik een paar maanden geleden besloten heb om mijn hart te volgen. En als het aan mij ligt, schrijf ik regelmatig blogs voor FEM, zodat ik mijn kennis met jullie kan delen, waardoor ook jij vol overtuiging gaat kiezen voor dat wat je gelukkig maakt.

Patricia Cikot

Recent Posts

Leave a Comment

je eigen bedrijfondernemer