In Interview

Anousca Vogel & Esmeralda Koller van FOCUS huidzorg

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Door onze samenwerking als collega’s, destijds bij dezelfde werkgever, viel het ons op dat we dezelfde passie en ideeën hadden op ons vakgebied. Vanuit hier is het uitdagende idee ontstaan om deze visie samen uit te werken en een eigen praktijk op te starten.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Patiënten willen geen nummer zijn. Ze zoeken zorg op maat, flexibiliteit en willen zich gehoord en gezien voelen. We merkten dat we deze zorgvraag niet konden vervullen terwijl we in loondienst waren. Het stukje oprechte betrokkenheid en interesse in zowel de aandoening als de persoon hierachter kost soms tijd en deze moet je vrij willen maken. Nu we als zelfstandig ondernemer werken kunnen we beter én makkelijker zorg op maat bieden dan al die grote zorgorganisaties en -praktijken.

What you see is what you get! Anousca en Esmeralda zijn de contactpersonen én behandelaars van elke cliënt die de deur binnenloopt. We zien ze, horen ze en zijn oprecht betrokken. Geen gedoe, geen overdracht, geen overbodige regels van onze kant. Maar wel vernieuwend waar het kan, persoonlijk en oprecht geïnteresseerd. Wendbaar, gespecialiseerd en vol passie. Want wij staan aan het roer en bepalen. Wij, die dicht bij onze cliënt en zijn/haar behoeften staan.

Wat is er leuk aan jouw werk?

 • De zorg voor de cliënten/ patiënten.
 • Het continue zoeken naar de meest effectieve behandelwijzen. Met open vizier elke casus benaderen en dat stukje extra willen en kunnen bieden.
 • Het multidisciplinair samenwerken en van elkaar mogen blijven leren.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
De oprechte betrokkenheid en het persoonlijke contact met de mensen die bij ons in de praktijk komen. Wanneer je iemand gedurende de behandelingen ziet opbloeien voelt dat voor ons als een cadeau.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
De volgende eigenschappen zijn goed om als huidtherapeut te bezitten:

 • Zorgzaam
 • Creatief
 • Kunnen luisteren en doorvragen
 • Groot empathisch vermogen
 • Innovatief
 • Ondernemend

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Deze zijn zeer gevarieerd. Van administratieve zaken, zoals het overtuigen van de zorgverzekeraar voor onze zorg, de financiële administratie, tot het uitvoeren van behandelingen, onderzoek doen naar nieuwe behandelwijzen en het motiveren van onze cliënten/patiënten.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?

 • Persoonlijke benadering
 • Onderscheiden van de rest
 • Website, social media
 • Flyers
 • Op beurzen mensen kennis laten maken met ons vakgebied

Waar haal je inspiratie vandaan?
Congressen, cursussen, uit het uitvoeren van de behandelingen zelf en zien wat wel/niet werkt, van team overleggen in diverse netwerken waar we inzitten tot het oplossen van ingewikkelde casussen en vraagstukken.

Hoe zorg je voor ontspanning?

 • Sauna
 • Inspirerende boeken
 • Strandwandeling

Wat motiveert jou?
De persoonlijk verhalen van de patiënten en de mogelijkheid tot het leveren van een positieve bijdrage in hun behandelproces.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Wij bieden patiëntenzorg en ondersteuning in tijden van een ziekteproces waarin ze op hun kwetsbaarst zijn. Wij kunnen de kwaliteit van hun leven verbeteren door onze kennis en kunde. Het is als bedrijf heel erg mooi als je daar een positieve bijdrage aan mag leveren.

Wat zou je nog graag willen leren?
Op ons gebied is er altijd ruimte voor innovatie. Er zijn tal van huid verbeterende behandelingen waar wij nog graag mee aan de slag willen gaan.

Wat betekent succes voor jou?
Succes betekent voor ons de mogelijkheid hebben om iedere dag een steentje bij te dragen aan het herstel van cliënten/patiënten. Daarnaast betekent succes dat we een goede samenwerking hebben en korte lijntjes waardoor we bekendheid kunnen geven aan ons vakgebied en cliënten sneller en doeltreffender geholpen kunnen worden.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Volg je passie en laat je niet tegenhouden door beren op de weg!!!! Ga uit van je eigen kracht, maar durf ook je kwetsbare kant te tonen, dan kom je er wel.

FOCUS huidzorg

Recent Posts

Leave a Comment

0