In Fashion

Ben jij al klaar voor kerst?

♫ Rudolph the red-nosed reindeer. Had a very shiny nose… ♫ Jaaaaaa! Het is december en dat betekent dat het bijna kerst is! Nu onze lieve Sint weer naar Spanje is vertrokken en we geen pepernoten en chocolade letters meer kunnen zien óf horen (vooral de pepernoten met zo’n chocolade laagje, ik kan er niét vanaf blijven, jullie wel?), kunnen we ons focussen op  de kerst. Heb jij de kerstboom al in huis staan? Of überhaupt al kerstinkopen gedaan? Wat zijn jouw plannen voor dit jaar? Een 3-gangen menu of ben jij van plan om de Home Alone marathon te kijken? En oja, wat ga je aantrekken? Haal je jouw LBD (Little Black Dress) weer uit de kast of toch die heerlijke foute-kersttrui? Oké, geen stress, ik help je om jouw perfecte kerstoutfit te vinden in maar liefst 3 stappen. Easy-peasy dus!

Stap 1

Beslis eerst wat je gaat doen met kerst. Waarschijnlijk weet je dit al lang, dus is deze stap erg makkelijk! Ga je aan een chique 3-gangen menu? Dan is een chique jurkje wel zo gepast. Of ga je lekker op de bank de Home Alone marathon bekijken? Dan is een comfortabele, foute kersttrui perféct.

Stap 2

Bedenk goed wat er bij jou als persoon past. Het is erg belangrijk dat je je goed voelt in de kleding die je draagt, dus ook in je kerst outfit. Ben je een sportieveling of een echte glitter glamour diva? Pas dit dan ook aan in je kerst outfit, niks is namelijk belangrijker dan je fijn en op je gemak voelen. Is het – als het om glitters gaat – bij jou more is more? Leef je dan lekker uit, houdt je vooral niet in en draag een glitterjurkje. Maar ben jij een echte sportieveling en draag je nooit hakken, doe dit dan vooral ook niét met kerst. Je denkt misschien, “Ja, maar ik hoef toch alleen maar te zitten” of “pfff…het is maar voor één dag”. Geloof me, dan zijn high heels alsnog geen pretje. Ook niet als de verkoopster zegt: “Nee, deze high heels zitten als pantoffeltjes”. Kortom: niet doen dus als je het niet gewend bent. Draag dan een stoer enkellaarsje of loafers, het draagcomfort is veel beter. Mocht je voor de kerstfoto met je familie toch hakken willen dragen, neem dan ook je platte schoenen mee. Probleem zere voeten opgelost!

Stap 3

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste stap. Waar ga je die outfit scoren? Heb jij het deze maand erg druk en dus eigenlijk niet zoveel tijd om al het kerstinkopen te doen én dan ook nog een kerstoutfit te kopen? Bedenk dan eerst wat je eventueel nog in je kast hebt hangen om aan te trekken. Heb je nog een LBD (Little Black Dress) in je kast hangen? Pak die er dan uit, dat is namelijk altijd goed. Maak het af met leuke accessoires, zoals een glitter tasje of nep bonten jasje. Dan ziet je outfit er weer helemaal nieuw uit én je hoeft er niet al te veel voor te doen.

Heb je wel genoeg tijd om je kerstoutfit te shoppen? Ga dan lekker de stad in en sluit de dag af met een hapje eten. Maar neem eerst alvast een voorproefje op internet. Dit zorgt ervoor dat je niet als een kip-zonder-kop in de winkel staat, maar ben je goed voorbereid. Ook al houd je niet van winkelen, neem dan toch het initiatief om de stad in te gaan en de kleding te gaan passen. Op internet lijkt het soms heel anders dan in het echt of valt de maat klein uit. Als beloning kun je jezelf na het shoppen lekker trakteren op een lunch of etentje in de stad. Dat heb je dan wel verdient, vind je niet?

Als laatste wil ik je nog één tip geven. Wacht niet te lang met je outfit kopen, grote kans dat  je maat er dan niet meer tussen zit! Én je hebt dan minder kans op stress, wat niemand wil, toch?

Recent Posts

Leave a Comment

0