In Interview

Ditte Pelser coach bij Zo Jezelf, NEI coaching

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Op het moment dat ik bij een natuurgeneeskundige zat met vage en minder vage klachten heeft zij mij geholpen met de methode NEI ‘Neuro Emotionele Integratie’. Op enig moment liet zij zich ontvallen ‘ik zie jou Innerlijk Kind NEI therapeut worden’. Dat was voor mij het moment dat het roer echt omging. Binnen 1 uur had ik mijzelf ingeschreven voor de natuurgeneeskundige NEI opleiding bij Inn Care (voorheen Natuurgeneeskundig centrum). Dit was eind 2013 en in augustus 2015 ben ik als zelfstandig NEI coach begonnen.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Mijn 2e burn-out zorgde ervoor dat ik besefte, als ik blijvend wil genezen dan moet het roer echt om. Daarmee kwam meteen de vraag, maar wat dan?
Ik begon er serieus werk van te maken om mezelf persoonlijk en intuïtief te ontwikkelen en de weg naar binnen ‘mijn hart’ te volgen. Mijn burn-out was namelijk het gevolg van niet goed naar mezelf luisteren. Ik liet de goed bedoelde adviezen en waarschuwingen van anderen altijd leidend laten zijn boven mijn eigen intuïtie. In die zin had ik mezelf dus jarenlang verwaarloost met alle gevolgen van dien. Door hulp te zoeken in de vorm van workshops en trainingen kwam ik er ‘opnieuw’ achter dat ik het altijd heel fijn heb gevonden om anderen te helpen op hun weg voorwaarts. Ik oplossingsgericht en zie ik vaak andere mogelijkheden dan anderen. Dat komt mij in mijn werk nu goed van pas.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Als ik NEI gebruik dan zie ik mensen ter plekke een andere energie over zich krijgen. Iemand kan down binnen komen en weer blij naar buiten gaan. Je ziet dus heel snel het eerste resultaat.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Het allermooiste vind ik toch wel dat NEI en andere energetische methoden levens veranderend kunnen zijn. Soms werkt het met een omweg maar er vindt altijd een fysieke en geestelijke ommekeer plaats. De ene keer veel sneller en duidelijker dan de andere keer maar toch

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Om een goede coach te kunnen zijn vind ik het belangrijk dat je eerst je eigen verleden geaccepteerd en verwerkt hebt zodat je niet meer verwikkeld raakt in eigen onverwerkte emoties waardoor je er niet voldoende voor je cliënt kunt zijn.

Persoonlijk inzicht en persoonlijke balans zijn dan ook erg belangrijk in mijn werk, net als neutraal kunnen blijven in iedere situatie.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
In mijn werk ga ik samen met mijn cliënt op onderzoek naar de onderliggende oorzaak van een probleem, klacht of ander ongemak. NEI gaat ervanuit dat klachten ontstaan door incongruentie (disbalans tussen lichaam en geest). In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door één of meer onverwerkte emoties die zich hebben vastgezet in het lichaam. Samen met mijn cliënt ga ik op zoek naar deze oorzaak. Als de oorzaak gevonden is zorg ik er door een aantal handelingen voor dat de disbalans die is ontstaan weer opgeheven wordt. Hierdoor kan het lichaam zijn zelf herstellend vermogen weer aanspreken.

Soms kan een klacht snel verholpen zijn maar vaak is het fijn om na een behandeling met NEI nog een aantal keer te worden ondersteund via coaching. Of dit nodig is en op welke manier, dat bekijk ik altijd op het moment zelf en gaat altijd in overleg met mijn cliënt.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ja, die vind ik lastig. Hoe zorg ik nu dat ik zichtbaar ben met mijn bedrijf? Wat maakt mij eigenlijk uniek en waarin onderscheid ik mezelf van de rest?
Ik denk doordat ik echt vanuit mijn hart werk en alle kennis die ik heb samenvoeg in mijn werk. Juist omdat ik in de breedte veel kennis heb opgedaan door opleidingen te volgen, maar zeker niet minder belangrijk, door mijn persoonlijke levenservaringen in te zetten tijdens mijn werk. Persoonlijk sta ik ervoor dat het belangrijk is om eerst je eigen stukken en emoties te verwerken voordat je in staat bent een ander verder te helpen. Dat maakt mij een stabiel en empathisch persoon en coach.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt voort uit mijn levenservaring en de opleidingen die ik nog steeds volg. Zo volg ik op het moment de opleiding tot lightworker. Wat voor mij ooit begon als een opleiding Intuïtieve ontwikkeling, ben ik daarin nu doorgegroeid.
Als coach maar ook als persoon ben je dan ook nooit uit geleerd of eigenlijk uitgegroeid. Ik zie mijn leven en de weg die ik bewandel als NEI coach en lichtbrenger als een van mijn mooiste uitdagingen in mijn leven.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ontspanning is voor mij bezig zijn met dat wat ik leuk vind en daar waar ik blij van word. Mijn werk als coach is voor mij dan ook geen inspannende bezigheid. Naast mijn werk ga ik graag wandelen en de natuur in. Verder kan ik mezelf aardig verliezen in allerlei creatieve bezigheden. Dit gaat van tekenen en schilderen tot zelf een meubel maken. Maar ook gewoon een haakwerkje of leuke kaart maken word ik heel blij van. Naast wandelen vind ik zwemmen en badminton ook heerlijk om te doen.

Wat motiveert jou?
Wat mij motiveert is toch echt wel de verandering die ik zie bij mijn cliënten. De blije gezichten en open blik waarmee mensen de deur weer uitstappen. Vaak zie ik opluchting en ontspanning ontstaan al tijdens de sessie.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Mijn bedrijf is uniek omdat ik geheel op mijn eigen manier werk met de tools die ik voor handen heb. Ik werk altijd vanuit mijn hart en volg ook tijdens sessies, workshops of trainingen altijd mijn intuïtie, waardoor ik precies weet wat op welk moment nodig is om verder te kunnen.

Wat zou je nog graag willen leren?
Oh, te veel om op te noemen. Maar als ik dan toch iets mag noemen. Ik zou me graag nog verdiepen in systemisch werk en de methode focussen. Maar nu wil ik eerst de opleidingen afronden waar ik mee bezig ben.

Wat betekent succes voor jou?
Succes is voor mij dat doen waar ik blij van word, zonder dat ik hoef op te letten of het voldoende inkomen genereert. Balans in mijn lichaam, werk en inkomen vormen voor mij met elkaar de grootste succesfactor.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Doe vooral waar je blij van wordt en energie van krijgt. Volg het pad zoals het voor jou bedoeld is zonder je te laten beïnvloeden door de vaak goed bedoelde waarschuwingen en adviezen van je omgeving.

Zo Jezelf

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Jeannette Sanders
  Beantwoorden

  Erg jammer dat er in het interview geen linkje staat naar de website van de geinterviewde.
  Gemiste kans voor de lezer en de geinterviewde.

  • FEM!
   Beantwoorden

   Hi Jeannette, Er staat een link onderaan het artikel naar de website 🙂

Leave a Comment

0