In Interview

Eigenaresse Jasmijn Kindercoach, Jasmijn Gerrits

In haar werk als leerkracht zag ze kinderen die extra steuntje nodig hadden, daarom ging Jasmijn nadenken over haar droom om kinderen helpen sterker te worden. Dat in combinatie met haar liefde voor paarden is nu een coachingspraktijk voor kinderen met minipaardjes.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
In 2015 ben ik gaan nadenken over mijn droom, kinderen helpen sterker te worden, samen met mijn minipaardjes. Ik zie wat het mij en mijn kinderen brengt, dit wil ik meer kinderen kunnen geven.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
In mijn werk als leerkracht zie je kinderen die soms een extra steuntje kunnen gebruiken, dat steuntje wil ik ze geven. Door buiten te zijn, heerlijk in contact met de paardjes en door te doen, leren en ervaren.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Het geeft mij zoveel energie en juist die energie heb ik nodig, heb ik geleerd.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Als kinderen na een aantal keren sterker geworden zijn, meer handvatten hebben gekregen en meer zelfvertrouwen hebben gekregen. De minipaardjes zijn echt een spiegel, ze laten jou zien en merken wat je nodig hebt.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Inlevingsvermogen, aanvoelen wat een kind nodig heeft en rust.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Kinderen komen na een intakegesprek met ouders een aantal keer bij mij. We maken kennis, bespreken waarvoor ze bij mij komen, wat willen ze leren en hoe willen ze dat leren. Er zijn kinderen die liever tekenen, knutselen of spelen. Sommige kinderen komen speciaal voor mijn minipaardjes, dan werken we veel buiten en met de minipaardjes. We zorgen dat hun kwaliteiten naar boven komen, hun valkuilen besproken worden en we zoeken een oplossingen voor lastige momenten in hun leven. Na een aantal sessies heb ik een evaluatiegesprek met ouders en kijken we of er verdere hulp nodig is of dat het traject is afgesloten.

Ook bied ik een ouder-kind-sessie aan. Kinderen laten aan hun ouder zien waar ze aan hebben gewerkt, wat ze kunnen en waar ze hulp van hun ouders bij nodig hebben. Momenteel ben ik bezig met een opleiding tot paardencoach, ik wil ouders kunnen coachen waarvan hun kind bij mij is. Om zo het kind optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik adverteer op facebook, mijn kaartje ligt bij huisartsen, interne begeleiders van scholen en het consultatiebureau. Ook veel mond-tot-mond reclame.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Tijdens mijn paardencoachopleiding krijg ik veel nieuwe ideeën en ik lees graag artikelen over paardencoaching. Ook in mijn werk als leerkracht zie ik veel situaties waarbij ik denk; waar is mijn minipaardje nu?

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ontspanning haal ik uit het mennen met mijn 2 minipaardjes, Flint en Fleur. Daarnaast wandel ik graag met mijn hond en ben ik graag buiten met mijn kinderen en man.

Wat motiveert jou?
Die blije koppies als ze naar huis gaan, ze willen blijven en kijken uit naar een volgende keer.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Mijn ervaring als leerkracht, mijn ervaring als kindercoach en mijn minipaarden is de ideale combinatie die mijn bedrijf uniek maakt.

Wat zou je nog graag willen leren?
Ik heb nog erg veel opleidingen/cursussen op mijn lijstje staan. Zoals beeld denken, hoog sensitiviteit en volwassencoaching.

Wat betekent succes voor jou?
Als een kind dat ene kleine stap heeft gemaakt.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Ga je droom achterna! Niet blijven denken en dromen, maar doen!

Bekijk hier de Facebookpagina van Jasmijn Kindercoach.

Recent Posts

Leave a Comment

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen