In Interview

Eigenaresse Saskia Huisman van Farmer’s Steakhouse

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Mijn bedrijf bestond al 17 jaar toen ik het overnam. Ik ben bij het Steakhouse, 2 maanden na opening, begonnen met werken toen ik nog op school zat. Mijn eerste bijbaantje. Door het werken bij het Steakhouse is de liefde gegroeid voor de horeca.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
18 jaar geleden kwam de kans om het Steakhouse over te nemen. Mijn hart lag en ligt bij het Steakhouse. Ik heb toen de sprong gemaakt om zelfstandige ondernemer te worden.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Het leuke van mijn werk is zeker het contact met de gasten. Ik sta zelf 5 dagen in de week op de werkvloer en heb dus veel contact met mijn gasten.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Het allermooiste van mijn werk is toch zeker wel de waardering van mijn gasten. Sommige families komen al 3 generaties lang. Dus onze gasten bestand bestaat uit een grote groep vaste gasten en daar ben ik zeker trots op. En natuurlijk op mijn vaste team, die samen met mij al jaren het vaste gezicht van het Steakhouse is.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Zeker ondernemerschap, leiderschap en ook gewoon jezelf blijven.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Omdat ik een relatief klein bedrijf heb met 3 vaste medewerkers en 10 parttimers en daarbij ook 7 dagen per week open ben, zijn mijn werkzaamheden heel breed. Ik sta 4 dagen in het restaurant als gastvrouw en 1 dag in de week in keuken achter de grill. Verder doe ik de inkopen, werkrooster, heb afspraken met leverancier en vertegenwoordigers en dan wat er verder allemaal bij komt kijken. Ik leid het bedrijf in mijn eentje, mijn man neemt mijn boekhouding voor zijn rekening.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Social Media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven, dus daar maak ik als ondernemer dan ook goed gebruik van. Verder zorgen we dat we constante kwaliteit leveren, gast gericht zijn zodat onze gasten graag terugkomen en over ons praten. En mond-tot-mondreclame daar moeten wij het ook van hebben.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik vooral uit mijn gasten, die na een avondje in ons restaurant tevreden en voldaan naar huis gaan. Ook uit mijn personeel, een kleine groep jonge mensen met veel energie, gezelligheid en de wil om voor mij te werken.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ontspanning haal ik uit mijn dagelijks rondje bos met onze hond Naud en om met mijn paard bezig te zijn. Een avondje uit met mijn gezin of vrienden mag daarbij ook zeker niet ontbreken.

Wat motiveert jou?
Ik ben als 15-jarige begonnen met het werken bij het Steakhouse, toen het net was opgericht. Dit jaar bestaat het Steakhouse al 35 jaar. Hierdoor is het Steakhouse mijn tweede thuis geworden. Door al deze jaren bij het Steakhouse wil ik alleen nog maar meer dat het Steakhouse een groot succes is en dat wij alle gasten het naar hun zin kunnen maken.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Mijn bedrijf is wat betreft de inrichting zeker uniek in Apeldoorn. Wij zijn echt een boeren Steakhouse met onze plavuizen vloer, zware gietijzeren kachel, houten tafels en alle potten en pannen die hangen aan de zoldering. Het heeft een authentieke sfeer van een steakhouse. En daarbij hebben wij een open keuken. Je ziet precies wat de chefkok doet, live cooking, zoals dat tegenwoordig heet.

Wat zou je nog graag willen leren?
Graag zou ik nog willen leren hoe je zelf een site kan maken. Die van ons kan wel een update gebruiken en het zou mij leuk lijken als ik dat zelf zou kunnen.

Wat betekent succes voor jou?
Wat betekent succes voor mij… dat mijn restaurant deze zomer 35 jaar bestaat en dat ik daar een groot deel aan bijgedragen heb.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Mijn advies zou zijn als je erin gelooft dan er voor 100% voor gaan. Geloof in jezelf, dan kom je er wel.

Bekijk hier de Facebookpagina van Farmer’s Steakhouse.

Recent Posts

Leave a Comment

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen