In Interview

Eigenaresse Sharabande fotografie, Rachel Bosman

Rachel Bosman had al voor ze met haar opleiding begon fotografie opdrachten. Tijdens haar stage heeft ze zich verdiept in kinder- en familiefotografie. Om zich te onderscheiden werkt ze met thema’s en concepten. Deze jonge onderneemster weet wat ze wil en waar ze voor staat.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Al voor dat ik had besloten om te gaan studeren was ik erg druk bezig met fotografie. Zo heb ik ongeveer een jaar voor dat ik mijn studie startte al mijn eerste fotografie opdracht gekregen. Via mijn netwerk werd ik gevraagd een evenement op Papendal te fotograferen. Dit lag mij direct. Via mijn stage ben ik in aanraking gekomen met kinder- en familiefotografie. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen. Toch wilde ik hier een eigen touch aan toevoegen, iets nieuws en speels. Ik heb toen besloten om er thema’s aan toe te voegen. Omdat ik graag echte emoties en interacties fotografeer tussen mensen ontstond al snel het idee om een combinatie te maken van eventfotografie en kinder- en familiefotografie.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Ik vind het erg leuk om mensen blij te maken met mooie foto’s van zichzelf. Ook ben ik van mening dat je in de fotografie nooit ben uitgeleerd. Er zijn altijd nieuwe ideeën en uitdagende concepten om uit te werken. Je kan jezelf in het diepe blijven gooien en dat vind ik zo leuk.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Wat ik zo leuk vind aan fotografie is dat iedere dag anders is. Soms werk je een dagje thuis, de dag erna heb je een leuke kindershoot en die dag daarop sta je een event te fotograferen. Ook vind ik het ontmoeten van nieuwe mensen altijd erg leuk. Binnen de fotografie ben je nooit uitgeleerd. Dag op dag leer ik en dat zal altijd zo blijven. Soms via ervaringen die ik op doe tijdens mijn fotografie, de andere keer via ontwikkelingen in deze dynamische branche. Hierop anticiperen door met nieuwe uitdagende concepten te komen vind ik geweldig om te doen.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Dat ik mensen blij kan maken met mijn werk. Ik geef ze een blijvende herinnering van moment opname in hun leven. Zelf vind ik dat erg belangrijk. Ik maak altijd foto’s van leuke of belangrijke momenten in mijn leven die ik in een foto album bij houd.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Ik denk dat de belangrijkste eigenschappen die je moet bezitten sociaal, leergierig en creativiteit zijn. Je ontmoet tijdens je werk zoveel mensen en zoals al eerder benoemd blijft er in de fotografie altijd wat te leren. Er zijn natuurlijk erg veel beroeps fotografen. Aan jou dus de taak om met je creativiteit iets anders te doen dan de rest.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik doe alle werkzaamheden binnen mijn bedrijf zelf. Ik fotografeer, bewerk de foto’s, doe de administratie, houd Social Media bij en haal opdrachten binnen.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Door een andere kijk op fotografie te laten zien. Door te fotograferen in verschillende thema’s. Voor mijn zakelijke fotografie onderscheid ik mij door veel interacties te fotograferen tussen de mensen en te fotograferen uit verrassende hoeken.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit veel dingen. Mijn inspiratie kan komen via dagelijkse bezigheden, films, dromen en Pinterest.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Door dingen te doen waar ik blij van word. Ik sport graag. Zo fitness ik 4x per week en rij ik 1x per week paard. Ook haal ik ontspanning uit gezellige meiden avonden en een avondje film kijken.

Wat motiveert jou?
Eigenlijk het fotograferen op zichzelf. Ik geniet er van om te fotograferen en mooie beelden te creëren. Ook het proces naar dat mooie beeld of naar dat nieuwe thema vind ik erg leuk. Veel inspiratie op doen en daarna alle spulletjes verzamelen voor die ene leuke shoot. Als mijn klanten en ik dan allebei tevreden zijn over het eind resultaat geeft mij dat energie.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Wat mijn bedrijf uniek maakt is dat ik werk in verschillende thema’s. Ik fotografeer graag in leuke concepten. Zo voeg ik net dat extra’s toe aan mijn fotografie.

Wat zou je nog graag willen leren?
In de toekomst zou ik graag nog meer willen leren over vormgeving, zodat ik hier meer kijk op krijg en eventueel folders kan maken voor klanten.

Wat betekent succes voor jou?
Succes voor mij betekent dat ik tevreden klanten heb. Ik genoeg werk heb en iedere dag nog bij leer.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Volg je droom. Als jij er in gelooft en hard genoeg werkt kom je er wel. Verdiep je goed in alles wat je moet weten en ga er voor. Zorg dat je uniek bent en opvalt.

Bekijk hier de website van Sharabande Fotografie.

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen