In Interview

Eigenaresse Stralend Middelpunt, Marian Krook-Lievestro

Toen bleek dat ze op de de reorganisatielijst van de Politieacademie stond was het tijd voor een uitgebreide brainstorm sessie voor haar toekomst. Later bleek dat ze toch mocht blijven maar de droom van eigen bedrijf stond en die zou er dan ook komen.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Toen in 2010 bleek dat ik op de reorganisatielijst van de Politieacademie stond om na mijn tijdelijke functie van verhuiscoördinator te vertrekken, ben ik gaan nadenken wat ik het meest leuk vond aan mijn werk en wat ik zo leuk vond aan mijn hobby’s. Dit kwam eruit:
– originele uitjes bedenken en organiseren voor de Personeelsvereniging;
– met vrienden uit gaan of weekenden weg gaan en daar alles voor regelen;
– invloed hebben op hoe iets wordt en dan niet op strategisch niveau, maar lekker praktisch en creatief;
– warm contact met mensen;
– geen routinematige werkzaamheden, want dan dut ik in;
– niet lanterfanten, maar productief bezig zijn;
– structuur aanbrengen in chaos, overzicht geven;
– ik geniet vanaf de zijlijn wanneer mensen het naar hun zin hebben.
En zo ben ik gaan brainstormen. Bij dat brainstormen kwam ook naar voren dat ik altijd bezig ben geweest met de liefde. Ik was eigenlijk bijna altijd wel verliefd. Al vanaf de kleuterschool. Wanneer hij of ik het uitmaakte, kwam er al vrij snel een ander waar ik mijn pijlen op richtte. Ook vond ik het altijd ontzettend bijzonder hoe leuk twee mensen het samen kunnen hebben. Dat ze gaan stralen wanneer de ander in de ruimte is of wanneer je het over diegene hebt. En zo kwam ik bij het organiseren van bruiloften, feesten en evenementen. Alle elementen waar ik tijdens mijn werk en privé van genoot, komen hierin samen.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Tijdens het brainstormen werd duidelijk dat ik mocht blijven bij de Politieacademie, maar het zaadje was al wel gepland. Ik had nu in mijn hoofd dat er een eigen bedrijf moest komen en dan maar naast mijn baan. En zo was er vanaf 1 januari 2011 Stralend Middelpunt. Vijfeneenhalf jaar lang werkte ik drie dagen als projectleider en deed ik mijn bedrijf ernaast. Dat bleek niet te werken, een bedrijf laten groeien naast een veeleisende baan. 28 juni 2016 nam ik afscheid bij de Politieacademie. Ik had het ook zo door kunnen laten lopen, maar het ondernemerschap bleek erg bij mij te passen. Niet de financiële onzekerheid, maar wel de continue uitdaging met werk waar je hart ligt, een goede boterham mee te verdienen. Iedere dag leer ik nieuwe dingen. Ik zoek collega’s uit waar ik fijn mee kan werken, die mij aanvullen, uitdagen en die ik zelf ook iets kan leren. Ik heb de vrijheid mijn dagen zelf in te delen en eigen keuzes te maken. Geen lange beslisboom, maar korte klappen.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Mijn opdrachtgevers en hun gasten zijn heel divers. Van een hippe bedrijfseigenaar in de bankwereld tot een bruidspaar dat zich wil laten trouwen door een heks. Iedere keer kom ik in een andere wereld terecht. Snel kunnen schakelen, beslissingen nemen en creatief meedenken, vind ik fantastisch.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Wanneer ik mensen zie genieten tijdens een bruiloft of een evenement, dan geniet ik mee.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Je moet een echte organisator zijn en overzicht kunnen houden. Projectmatig kunnen werken is echt een pré en een flinke portie creativiteit is ook erg handig. Je moet beslissingen durven nemen en anderen durven aanspreken op gedrag. Wat ook belangrijk is, is dat je sfeer moet kunnen aanvoelen en je moet je kunnen inleven in anderen. Je moet ervoor kunnen zorgen dat jij niet het stralend middelpunt bent, maar de opdrachtgever en dat je daarbij wel de touwtjes in handen hebt.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik brainstorm met de opdrachtgever hoe de dag eruit komt te zien, of het nu over een bruiloft of een evenement gaat. Samen bepalen we wie wat gaat doen. Ik kan de hele organisatie op mij nemen, maar ook een deel. Wat vaak bij bruiloften wordt gedaan, is dat het ceremoniemeesterschap bij mij komt te liggen en een stukje van de voorbereidingen, bijvoorbeeld het maken van een plan van aanpak en een draaiboek. Ik adviseer vaak ook over geschikte leveranciers. Bij een evenement of bruiloft ben ik het aanspreekpunt voor de leveranciers en de gasten en zorg ervoor dat alles zo verloopt zoals de opdrachtgever wil.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Voorheen dacht ik dat ik geen reclame voor mezelf kan maken, vanuit bescheidenheid, maar dat het prima gaat wanneer ik mezelf in de markt zet zoals ik ben en dat ik marketing nog leuk vind ook. Ik ben erg actief op social media en verzin af en toe iets geks om in de belangstelling te staan, zodat mensen mij onthouden. Het laatste waar ik erg leuke reacties op heb gekregen, is de organisatie van de bruiloft van 3FM Serious Request waar bruidsparen konden bieden op een complete bruiloft. Het was echt een geweldige ervaring. Het bruidspaar dat het hoogste bod uitbracht, heeft enorm genoten van alles wat leveranciers ter beschikking hebben gesteld en van de warme aandacht die zij die dag en ook nog daarna, kregen.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt vooral bij mijn opdrachtgevers vandaan. Ik kijk naar wat hen interesseert, wat hen typeert. Daar bedenk ik vervolgens van alles bij om hun bruiloft of evenement zo te maken dat het echt van hun was. Dat er herinneringen ontstaan, die een leven lang bij blijven.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ik zit heel graag naast mijn man op de bank een serie te kijken. Wat ik ook graag doe, is met mijn vriendinnen naar de sauna of borrelen met vrienden in de stad. En ik ben gek op weekendjes weg, op vakantie gaan, uit eten gaan of een avond kaarten met vrienden.

Wat motiveert jou?
Ik ben ervan overtuigd dat ik, met wat ik goed kan, brood op de plank kan brengen. Dat ik hiermee heel veel mensen de dag van hun leven kan bezorgen.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Ik heb jarenlang als leidinggevende en projectmanager gewerkt. Dat maakt mij anders dan andere weddingplanners en evenementorganisatoren. Ik denk aan dingen, die anderen vergeten. Opdrachtgevers noemen me zorgzaam, gezellig en een rots in de branding. Ze vinden me rustig, georganiseerd en geordend, maar zeker ook enthousiast en creatief. Wat mensen ook waarderen, is mijn open mind. Ik zal niet snel een waardeoordeel over anderen hebben en ben positief ingesteld.

Wat zou je nog graag willen leren?
Groots denken en daarnaar handelen.

Wat betekent succes voor jou?
Wanneer een opdrachtgever via een tevreden klant bij mij komt.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Durf hulp te vragen en durf uit te besteden.

Bekijk hier de website van Stralend Middelpunt

Recent Posts

Leave a Comment

0