In Interview

Eigenaresse workshops By Ilja, Ilja Wensink

Na diverse aanvragen van workshops nam ze de stap om het gewoon te gaan doen en daarmee verbaasde ze zichzelf, want ze kon het gewoon! Creatief bezig zijn is iets wat ze MOET doen en dat kan ze nu elke dag met haar bedrijf.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Na een zoektocht naar een creatieve hobby kwam ik uiteindelijk op de slaglettersieraden uit.  Een persoonlijk en uniek sieraad dat ook nog eens zelf gemaakt is. Ik kreeg steeds vaker het verzoek om workshops te geven maar dat durfde ik niet. Na nog meer verzoeken heb ik het geprobeerd. En het lukte! Wow dat ik dat kon. Nu maak ik zelf geen sieraden meer maar ligt mijn focus op het geven van workshops. Inmiddels is dit niet alleen maar de armbanden workshops maar zijn er meer bij gekomen. Ik geef alle workshops met veel plezier en passie.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Creatief bezig zijn is echt iets wat ik MOET doen. Als ik dat niet doe dan “mist” er iets in mijn dag. Dat is niet alleen sieraden maken maar ook bezig zijn met nieuw drukwerk, de website, webshop, nieuwe marketing acties verzinnen. Hier komt mijn opleiding Marketing & communicatie dan ook weer mooi bij van pas. Ik word echt heel gelukkig als ik met mijn bedrijf bezig ben. Ik kan hier echt mij ei in kwijt.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Natuurlijk creatief bezig zijn. Maar ook het contact met mensen. Ik ontmoet veel nieuwe mensen en leer ze dingen. Dit geeft zo’n voldoening. Ik werk locatie afhankelijk. Ik kom bij bedrijven, winkels, restaurants en bij mensen thuis. Zo kom ik op plekken waar ik anders nooit zou komen.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Contact met mensen.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Creatief zijn, geduld hebben en ondernemerschap is ook belangrijk.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Inkoop, marketing, klant contact, bedrijfsbezoeken, samenwerken met andere organisaties, mail en telefoon beantwoorden. En op tijd ook even ontspannen.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik heb een bedrijfsfilm en van elke workshop is er een ook professionele film gemaakt. EN het belangrijkste punt is dat ik locatie afhankelijk werk. Ik ben daardoor heel flexibel. Ik zet alle spullen in mijn auto en rij zo het hele land door.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Overal. Als ik een wandeling maak kijk ik om mij heen naar materialen die ik dan weer kan verwerken in nieuwe workshops. Dit komt ook omdat ik op het moment bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe workshops. Maar ook pinterest staat vol met mooie ideeën.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Door op zijn tijd de computer en telefoon helemaal uit te zetten en er lekker op uit te gaan. Al is dit soms heel moeilijk… Ik ben dol op uit eten gaan maar koken is ook een hobby van me.

Wat motiveert jou?
Mijn eigen bedrijf. Omdat ik hier alles in kwijt kan motiveert dat enorm.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
We maken unieke Ibiza sieraden. 1 tekstarmband, 1 kralen armband en 1 armband van koord met een bedel. Ik neem naar elke workshop veel materialen mee daardoor is geen enkele armband hetzelfde en kun je eindeloos combineren met verschillende materialen.

Wat zou je nog graag willen leren?
Een cursus bloemschikken lijkt me leuk. Bijvoorbeeld met kerst bloemstukken maken maar dan wel met een Ibiza twist.

Wat betekent succes voor jou?
Als ik uiteindelijk mijn boterham met de workshops kan verdienen. En ik ben al een heel eind op weg;).

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Ga 100% voor je bedrijf maar denk ook aan je privéleven. Ook dat is erg belangrijk.

Bekijk hier de website van Ilja.

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen