In Interview

Elleke Krakau, bruidsconsulente bij en eigenaresse van Flair Custom Dresses

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Tijdens mijn werk in een bruidsmodezaak zag ik regelmatig bruiden worstelen met onzekerheid en ongemak voor de spiegel in een bruidszaak. Daarom bedacht ik dat het perfect zou zijn als ze in het comfort van hun eigen woonkamer een jurk uit konden zoeken. Zo bepalen ze zelf de lengte van de afspraak, de locatie en of ze er bijvoorbeeld een heel feestje omheen bouwen met hun entourage.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Ik heb altijd een passie gehad voor bruidsmode. Ik vind het zo mooi om te zien dat meiden hun perfecte jurk vinden. Voor mannen een onbegrijpelijk gevoel, maar voor heel veel vrouwen een meisjesdroom die uitkomt. Er is erg veel keuze in bruidsmode, maar toch willen veel bruiden net even iets anders of een unieke jurk. Zo kwam ik op het idee om een customizable collectie samen te stellen, waardoor bruiden meer mogelijkheden hebben hun ideale jurk samen te stellen.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Ik vergelijk het altijd als spelen met Barbies, maar dan in het echt. De vrijheid om te creëren, ultieme vrouwelijkheid en mooie jurken. Er is altijd positiviteit, blijheid en een leuke aanleiding voor een afspraak.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Het perfecte plaatje samenstellen is soms wel een uitdaging, dat vind ik erg boeiend. Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en willen dingen verbergen of vinden het moeilijk in de belangstelling te staan. Deze vrouwen zelfvertrouwen geven met een trouwjurk zodat ze gaan stralen, dat is het beste gevoel van mijn werk.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Ik ben al jaren keuzecoach in mijn eigen coachingspraktijk en merk dat juist de kwaliteiten die ik hierbij gebruik, goed van pas komen in mijn werk als bruidsconsulente. Het is soms een heel keuzeproces waar veel emoties bij komen kijken. Daarnaast is een dosis enthousiasme en creativiteit erg belangrijk. Ook het kunnen omgaan met verschillende belangen van bijvoorbeeld moeders of schoonmoeders is handig, dus een stukje mediation kan ook van pas komen.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik kom bij bruiden thuis met mijn collectie, ik heb een grote bus waar al mijn jurken en accessoires in zitten. Ik help de bruid met het samenstellen van haar ideale jurk, denk mee over praktische aspecten en bewaak het budget.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik heb er bewust voor gekozen een nieuwe weg in de bruidswereld in te slaan. Zowel mijn locatie als collectie zijn flexibel, dat sluit aan bij de wensen van veel bruiden op dit moment. Ook probeer ik me te onderscheiden qua stijl. Mijn stijl is authentiek, een beetje stoer maar wel sophisticated en vrouwelijk.

Daarnaast werk ik samen met een tailor die maatpakken maakt. Hij heeft hetzelfde concept en komt bij de bruidegom thuis om een pak op maat uit te zoeken en op te meten. We merken dat betaalbaar maatwerk veel mensen aanspreekt en kleden dus samen bruidsparen.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik luister naar de wensen van mijn bruiden, volg de laatste trends in de bruidsmode, bezoek  beurzen en ben actief op social media. Het is prachtig om op foto’s terug te zien hoe goed een vrouw zich voelde in haar jurk, dat inspireert me enorm.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ik merk dat mijn passie en enthousiasme ervoor zorgen dat ik veel werk en mijn ontspanning zelfs kan vinden in het samenstellen van nieuwe jurken of het shoppen van nieuwe collectie-items. Maar daarnaast ben ik een liefhebber van de natuur, ik woon in het bos en hou van wandelen, yoga en motorrijden.

Wat motiveert jou?
Mijn motivatie haal ik uit mijn werk en het resultaat. Ik geniet van het creëren van een perfecte jurk, optimale klantbeleving en fijne sfeer tijdens een afspraak. Ik hou van mijn vrijheid en flexibiliteit door het concept. Het werken in een branche met een nooit aflatende positiviteit en focus op de liefde is een cadeautje!

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Ik heb geen fysieke bruidswinkel, maar een grote bus met mijn gehele collectie. Ik kom bij bruiden thuis en stap hiermee in het leven van het bruidspaar. Dat is een hele bijzondere ervaring waardoor ook een persoonlijke relatie ontstaat met de bruid.

Wat zou je nog graag willen leren?
Coupeusewerk! Ik heb erg veel respect voor de coupeuses die de jurken helemaal op maat en wens van de bruid maken. Ik kan het bedenken, met clips samenstellen en creëren, maar de finishing touch zit in het coupeusewerk. Dat is echt een vak apart!

Wat betekent succes voor jou?
Een blije bruid (en bruidegom) is een fantastisch resultaat! Wat het tot een echt persoonlijk succes maakt is dat ik dit kan doen met behoud van mijn creatieve vrijheid en flexibiliteit in werken en locatie.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Volg je passie! Wat een cliché, maar zo waar.. Maar let op je timing. Ik heb lang geweten dat ik dit ooit wilde doen, maar de vorm wist ik niet en de stap vond ik erg groot. Door ontwikkelingen in mijn leven was het moment ineens daar! En dan gaat alles vanzelf, lijkt het wel. En daarnaast, ga ondernemen voor de juiste redenen. Wees bereid de gok te nemen, risico’s te aanvaarden en tijd, geld en energie te investeren. Maar pin je ook niet vast op het resultaat, geniet van het proces want dat is het dubbel en dwars waard.

Bekijk hier de website van Elleke Krakau.

Recent Posts
Showing 2 comments
  pingbacks / trackbacks

  Leave a Comment

  0

  Cookies

  Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

  Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
  Instelllingen