In Health & Sport

Fitness en ondernemen: hoe gaat dat samen?

In mijn allereerste blogpost voor FEM! Netwerk vertel ik je over de combinatie van fitness en ondernemen. Ik dacht namelijk eerder altijd dat dit een gouden combinatie was. Dat zal zelfs nog wel ergens op mijn site staan. Nu, na bijna een jaar in het volwassen leven in plaats van het studenten leven, weet ik wel beter. En ik vertel je waarom.

Fitness is namelijk verslavend. Nu denk je vast “Ja, echt niet! Alleen die fitgirls zijn er aan verslaafd”. Ook dat is niet waar. Fitnessen geeft je namelijk een goed gevoel. Endorphines heten die dingetjes. Maar die dingetjes zijn direct ook verslavend. Wanneer je hebt besloten om te gaan ondernemen, kan het zomaar voorkomen dat je in eens niet meer zoveel tijd hebt voor de sportschool. Of je maakt tijd, waardoor je jezelf alleen maar uitput.

Daar weet ik namelijk alles van. Dat ging als volgt.

Om vijf uur ging mijn wekker. Om kwart voor 6 fietste ik naar de sportschool. Om 8 uur zat ik gedoucht en wel op kantoor. Niet mijn eigen kantoor maar die van mijn werkgever. Ik combineer namelijk het ondernemen met een fulltime baan. Ik werkte tot half 5, deed het huishouden en ging vervolgens voor mijzelf aan de slag tot een uurtje of 10. En je raadt het al, om 5 uur ging de volgende dag weer de wekker. Ik kan je vertellen: dát gaat niet samen.

Wat wel samen gaat, is ondernemen en fitness – als jij dat wilt natuurlijk – inplannen. Nu gaat mijn wekker om 6 uur en doe ik het eerste uur van de dag iets voor mijzelf. Nagels lakken, als een zombie op de bank mijn favoriete thee drinken, je noemt het maar. Om 8 uur zit ik weer braaf op kantoor. Zonder workout, dat wel. Maar een stuk uitgeruster én productiever. Op dinsdag- en donderdagavond train ik en in het weekend pak ik nog een dagje of twee mee tussen de gewichten.

En dát gaat wel samen. Ik werk niet meer elke avond aan mijn site. Maar twee of drie avonden. Zo houd ik tijd voor mijzelf over om daadwerkelijk op te laden. Want alleen slapen zien als rust is niet gunstig (daar snel meer over). Mijn verslaving en daarmee verplichting aan mijzelf om elke dag in de sportschool te staan is afgenomen. Fitness is nog steeds ontzettend belangrijk, maar de sportschool is daar een klein onderdeeltje van. Doen wat je leuk vindt voor onder andere je bedrijf, rust weten te nemen én tijd overhouden voor leuke dingen. Dat is voor mij fitness. En dát, lieve dames, dat gaat heel goed samen!

Allysia.nl

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen