In Interview

Ilona Maessen-Bosch eigenaresse bij Ilona’s Knipgarage

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Na 20 jaar in een kapsalon gewerkt te hebben was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Ik wil meer thuis zijn voor de kinderen en omdat ik nu de kapsalon aan huis heb ben ik altijd thuis en kan ik ook mijn passie voor het kappersvak voortzetten.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Het leuke van dit vak is dat je de mensen nog mooier maakt dan ze al zijn, ze gaan meestal blij en zelfverzekerd de deur uit.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Dat je mensen blij kunt maken met hun haar, laten zien wat ze er allemaal zelf mee kunnen, een andere kleur of coupe maken waardoor ze weer helemaal gelukkig zijn met hun haar dat is het mooiste.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Passie voor het vak, goed luisteren en geduld hebben.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Alles wat met het kappersvak te maken heeft zoals knippen, kleuren, föhnen, opsteken enz. Maar ook gezellig kletsen, luisteren en advies geven.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Een leuke en goeie Facebookpagina, website en nieuwe dingen blijven proberen, cursussen volgen en dit ook weer delen met de mensen.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Op straat, tv en social media.

Hoe zorg je voor ontspanning?
s’Avonds lekker op de bank een film of serie kijken, met de kinderen leuke dingen doen of gewoon even helemaal niks doen.

Wat motiveert jou?
De mensen zelf, je ziet ze lopen en dan denk je die moet nodig naar de kapper of die zou ik wel eens onder handen willen nemen. En de leuke en fijne reacties die je krijgt, de waardering daar doe je het voor.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Dat vind ik een moeilijke, er zijn natuurlijk zoveel kapsalons in Apeldoorn, maar ik denk het kleine gemoedelijke salonnetje, de sfeer en hoe ik werk.

Wat zou je nog graag willen leren?
Ik heb nog een hoop te leren, ben pas net in januari begonnen. In het kappersvak ben je ook nooit uitgeleerd want er komen elke keer weer nieuwe trends en knip en kleurtechnieken. Ik wil me graag gaan specialiseren in bruidskapsels en visagie.

Wat betekent succes voor jou?
Tevreden en blije klanten.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Blijf jezelf en blijf in jezelf investeren dan kom je er wel.

Ilona’s Knipgarage

Recent Posts

Leave a Comment

0