In Ondernemen

Kleine handigheidjes die je helpen tijdens het ondernemen

Ondernemen is zwaar, moeilijk en vergt veel tijd. Maar het geeft je ook discipline, vrijheid en – dat hoop ik tenminste – heel veel geluk. Toch neemt dat niet weg dat je soms wel wat hulp kan gebruiken. We weten onderhand allemaal dat een groot netwerk ontzettend belangrijk is als ondernemer. Maar naast een groot netwerk en het vermogen om te kunnen netwerken, zijn er ook andere kleine handigheidjes die je helpen tijdens het ondernemen. Ik zet mijn favorieten voor je op een rij!

Wunderlist

Mijn hoofd kan overlopen van gedachten en daarbij komen ook nog eens to-do’s binnen stromen. Maar ook ideeen voor mijn site Allysia.nl of op het werk komen als een pushmelding naar voren. Toen ik de app Wunderlist ontdekte, kon ik daar al deze gedachten in kwijt. Tegenwoordig gebruik ik hem nog véél uitgebreider. Mijn persoonlijke uitgave houd ik er in bij. Zo kan ik zien hoeveel ik denk over te houden, of het een dure maand, of dat ik juist iets leuks voor mezelf kan kopen.

Podcasts

Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden. En je hoeft zeker niet dezelfde fouten te maken als elke andere ondernemer. Ga juist op zoek naar informatie en geloof mij… Die is er! Zo luister ik onderhand wekelijks naar podcasts van onder andere Lavendaire en So V’s Choice. Deze gaan niet zozeer over ondernemen, maar wel over “life is an art, make it your masterpiece” zoals Aileen van Lavendaire dat mooi beschrijft. Of de Money Mindset van So V’s Choice, over hoe jij je gedachten zo kan trainen dat je die Money Mindset creëert.

Het kan net dat beetje extra geven op de dagen dat jij je afvraagt waarom je ook al weer ondernemer wilde worden…

En het mooie aan podcasts is, je kan het beluisteren wanneer het jou uitkomt!

Mijn favoriete YouTube-kanaal qua ondernemen

Aaah, de wondere wereld van YouTube! Je hoeft maar ergens de woorden te noemen of het neefje van je zwager heeft ook een YouTube-account. Ondertussen staat het zo vol onzin dat je van ellende niet meer weet waar je moet zoeken. Daar ben ik to the rescue! Een absoluut YouTube-account dat je moet volgen is het ‘Ondernemersplein’. Hier worden video’s gedeeld met tutorials (ook zoiets waar YouTube vol mee staat) maar dan tutorials hoe je moet ondernemen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar zo simpel is het wel. Het betekent niet dat je dat 1 op 1 moet overnemen, maar informatie tot je nemen kan nooit kwaad!

Pen en papier!

Nadat je de informatie hebt geconsumeerd, moet je er natuurlijk ook wat mee doen. Hier kan Wunderlist weer handig gebruikt worden. Maar wat je ook kan doen – en wat ik je uit persoonlijke ervaring kan aanraden – is het volgende: ga lekker met pen en papier aan de slag. Schrijf, teken, kleur, kras, om cirkel alle handige informatie in hetzelfde notitieboekje. Een notitieboekje voor jou als ondernemer. Zo creëer je je eigen bijbel als het op JOUW manier van ondernemen aan komt.

Maar het allerbelangrijkste: vind iets wat voor jou werkt als ondernemer. Stick to it, verfijn het, pas het aan, probeer het nogmaals. Maar blijf – net zoals in je onderneming – consistent in het vinden van kleine handigheidjes die je leven net een tikkeltje makkelijker maken.

Recommended Posts

Leave a Comment

ondernemer