In Interview

Liefdesexpert & relatiecoach Carla Ketelaar van Laatste Liefde

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Ik coach zelfbewuste en zelfstandige vrouwen naar een relatie. Vanuit mijn eigen ervaring en bestaande coaching praktijk kwam ik op het idee om Laatste Liefde te starten. Ik ben 12 jaar alleen geweest terwijl ik dat niet wilde, daarom weet ik heel goed hoe het is om geen relatie te hebben én toch het verlangen ernaar sterk te voelen.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Omdat ik inmiddels mijn liefde gevonden heb en er zo gelukkig mee ben deel ik mijn kennis en ervaring hoe dit gelukt is heel graag. Door het begeleiden van alleenstaande vrouwen geef ik mijn kennis, ervaring en passie voor de liefde door, zodat ook andere vrouwen hun partner kunnen gaan ontmoeten. Voor succesvol daten heb je doorzettingsvermogen én een klankbord nodig.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Wat is mooier dan dagelijks met de liefde bezig te zijn? Het is zo mooi om vrouwen die het daten niet aandurven of juist het daten helemaal zat zijn, te motiveren om vertrouwen te krijgen in het daten. Het gaat er meestal om of je uit de ingesleten date-, denk- en verwachtingspatronen durft te stappen. Daarvoor heb je zelfreflectie nodig, iemand die je spiegelt en steunt en met je oploopt. Ik word altijd zo blij van die positieve mailtjes en berichtjes als het vinden van een liefhebbende partner gelukt is. Uiteindelijk ben ik zelf de persoon geworden die ik in mijn eigen 12 jaar van single-zijn zo gemist heb.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Meer liefde in de wereld. Meer mensen die het goed hebben samen. Mijn kennis over een relatie aangaan, doorgeven aan vrouwen die ik het zo van harte gun om warmte, geborgenheid en liefde te vinden in een liefdesrelatie. Het lukt me altijd weer om vrouwen te bemoedigen wel op zoek te gaan. De liefde is zo de moeite waard. Ook als je teleurgesteld bent in de liefde is het belangrijk het niet op te geven. Tranen drogen en verder gaan. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een liefdespartner is.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Liefde, een groot hart en enthousiasme. Liefdes coaching vergt vooral zelfinzicht, empathie, meelevendheid en analytisch zijn. Het gaat om het begeleiden van een veranderingsproces, dus geduld, spiegelen en de ander motiveren is essentieel.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik begeleid zelfstandige en zelfbewuste vrouwen zowel individueel als in een groep. Dit betekent live coaching gesprekken, oefeningen laten doen off en online, online (via Skype) ervaringen uitwisselen of telefonische begeleiding. Met alle vrouwen en tijdens de groepsprogramma’s praat ik bijvoorbeeld een date voor én na. Dit is om echt vanuit de praktijk te laten zien wat er gebeurt en wat de vrouw in haar date wel of niet doet. Dit napraten wordt enorm gewaardeerd door de vrouwen die ik begeleid. Ook geef ik lezingen en workshops.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Natuurlijk werk ik met goede mensen om me heen die verstand hebben van PR & marketing. Mijn zichtbaarheid is enorm vergroot door het schrijven van het boek ‘Vind je eindman’ dat kortgeleden is uitgekomen. Daarmee krijg ik veel PR in vrouwenbladen en de landelijke pers. Ook maak Ik veel gebruik van Social Media. En het geven van lezingen over de liefde, daten en relaties spreekt ook aan. Laatst sprak ik in Zwolle voor een publiek van 75 geïnteresseerden.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Uit mijn eigen vervullende leven met mijn liefdespartner in de eerste plaats. En ik zoek altijd naar nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Stilstaan daarin is niet mijn ding😊. Daarom lees ik veel in mijn vakgebied en volg diverse trainingen en opleidingen.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Samen met mijn partner hebben we 7 kinderen. Dus dat geeft – met aanhang – de nodige ontspanning wanneer ze even thuis landen. We gaan graag naar Zuid-Europa om zon op te doen en bij te tanken. Verder laad ik mezelf op door veel te bewegen in de natuur. Dat inspireert me, het groen, het licht, de warmte en het water. Tweemaal per week roei ik op de IJssel en ik doe aan (winter)zwemmen na het hardlopen op zondag.

Wat motiveert jou?
De gelukkige gezichten die ik zie als iemand die ik gecoacht heb, haar partner vindt. Mooier wordt het niet. Verder ben ik best ambitieus, ik bezin me regelmatig op hoe ik meer en nog beter vrouwen kan helpen.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Laatste Liefde is uniek in haar soort omdat mijn aanpak compleet is. In de eerste plaats gericht op het innerlijk van de vrouw en vervolgens op de hele praktische kant om hem dan ook daadwerkelijk te vinden. En Laatste Liefde richt zich op het vinden van ‘de eindman’. De laatste liefde die blijft. In Nederland is de Laatste Liefde methode een uniek concept.

Wat zou je nog graag willen leren?
Ik leer nog elke dag, want uitgeleerd ben ik nooit. Ik volg diverse experts in coaching en marketing om mezelf te blijven ontwikkelen.

Wat betekent succes voor jou?
Succes is voor mij dat ik mij maximaal inzet voor maximaal resultaat bij mijn deelneemsters. Dus dat ik helemaal senang ben met wat ik doe én dat ik van betekenis kan zijn voor anderen. Als moeder, partner én ondernemer. En financiële onafhankelijkheid is daarbij voor mij vanzelfsprekend en belangrijk.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Vraag jezelf eerst af: ‘ Met welk probleem kan ik de ander helpen?
Welk probleem heb ik in mijn eigen leven opgelost en zou ik graag doorgeven aan anderen om hetzelfde probleem in hun leven op te lossen?’
Kies eerst een echte niche die bij je past.

Als dit namelijk bij jouw past dan is de kans heel groot dat het met je onderneming ook lukt. Je hebt zeker doorzettingsvermogen nodig en fouten maken mag! Durf hulp te vragen.

En noem je onderneming vanaf dag 1 ‘mijn bedrijf’ ipv ‘mijn bedrijfje’😊

Bekijk hier de website van Laatste Liefde.

Recent Posts

Leave a Comment

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen