In Interview

Melisa Rietdijk eigenaresse bij Melisa’s Pedicure & Schoonheidssalon

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Toen ik 13 jaar was wilde ik al schoonheidsspecialiste worden. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij verschillende bedrijven wist ik zeker dat ik een eigen salon wilde gaan opstarten!

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
In 2015 kreeg ik de diagnose ‘’ziekte van Crohn’’ mede hierdoor raakte ik mijn baan kwijt. Dit heeft mij nog meer gemotiveerd om voor mezelf te starten en om in mijn eigen kracht te geloven.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Ik zie en maak elke dag weer wat anders mee. Mijn werk is erg gevarieerd, soms ben ik echt met huidproblemen en voetproblemen bezig. En soms komen mensen hier voor hun rust en ontspanning. Het aanbod van behandelingen is erg breed. Kortom ik vind alles leuk aan mijn werk!

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Dat mensen dankbaar en met een glimlach je salon weer verlaten en uiteraard de resultaten die je samen bereikt met de verbeterende huid en voet behandelingen. Mijn oudste klant is 102 jaar oud. Deze man is nog steeds ontzettend dankbaar als ik zijn voeten weer behandeld heb. Kortom het is gewoon ontzettend mooi werk waarbij de resultaten ook goed zichtbaar zijn!

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Passie, enthousiasme en kennis voor het vak zijn erg belangrijk. Ik ben blij en trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ook is het belangrijk dat je goed met mensen om kan gaan als je in dit vak zit. Je maakt niet alleen mensen blij en mooi, maar je biedt ook een luisterend oor, het empathisch vermogen vind ik erg belangrijk hierin.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Mijn werkzaamheden variëren enorm. Ik geef pedicure behandelingen (ik ben nu medisch pedicure in opleiding), huidverbeterende gezichtsbehandelingen, bindweefselmassage, lash lifting, gellak op handen en voeten, ontspanningsmassages en harsen van verschillende zones. Buiten de behandelingen om doe ik mijn administratie ook voor een groot deel zelf.
Ik wil de salon nog veel meer uit gaan breiden met verschillende behandelingen, daar ben ik momenteel ook mee bezig. Dus ik zou zeggen volg mijn facebook/ Instagram pagina om op de hoogte te blijven!

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Toen mijn salon net geopend was heb ik een filmpje opgenomen met de like en deelacties van Winkelcentrum Hart van Zuid in Apeldoorn. Hier heb ik veel leuke reacties op gehad! Ik probeer ook op te vallen door mijn facebook en Instagram pagina, maar merk toch dat mond-tot-mond reclame het beste werkt voor je bedrijf. Ook heb ik actief geflyerd met leuke openingsacties. Het is belangrijk om je op marketinggebied goed te oriënteren, dus ik probeer van alles wat, zodat ik voor mezelf kan bepalen wat het beste werkt voor mijn salon.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Er is veel te lezen op internet en in vakbladen over alle nieuwe ontwikkelingen binnen de beauty branche. Ook bezoek ik ieder jaar beurzen, ik haal daar de inspiratie vandaan. Tevens brainstorm ik wel eens met collega’s, we inspireren elkaar hierdoor ook. Zelf ben ik ook altijd creatief aan het na denken over vernieuwingen en laat mijzelf regelmatig bijscholen.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Door leuke uitstapjes te doen, zoals een dagje naar de sauna, daar laad ik altijd erg van op. Ook spreek ik regelmatig af met vrienden en doe dan gezellige dingen. Soms een avondje netflixen is ook niet verkeerd voor de ontspanning. 😉

Wat motiveert jou?
Wat mij enorm motiveert is de passie en het enthousiasme die ik heb voor het vak, de fijne reacties van klanten, de ontwikkeling van mijn bedrijf en het blijven geloven in mijn eigen kracht en kunnen. Ook als ik terugkijk naar waar ik 5 jaar geleden stond en waar ik nu sta denk ik: heb ik dit opgezet? Hier ben ik stiekem wel een beetje trots op. Het is leuk om te zien hoe je als persoon groeit, maar ook op ondernemend gebied.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Ik probeer mij te onderscheiden door tijd te nemen voor mijn klanten en goed te luisteren naar wat hun wensen zijn, zodat ik ook bijpassend advies kan geven. Ook sta ik voor ze klaar voor, tijdens en na de behandelingen. Het meedenken met de klant vind ik erg belangrijk. Ook onderscheid ik mij met het brede aanbod van behandelingen, ik blijf hierin groeien.

Wat zou je nog graag willen leren?
Je raakt nooit uitgeleerd zeg ik altijd. De trends gaan enorm snel, ik heb nog een hele waslijst aan behandelingen die ik zou willen leren en aanbieden in de salon. Maar ik doe alles stapje voor stapje. Momenteel ben ik bezig met de opleiding medisch pedicure. Op zakelijk gebied raak je ook nooit uitgeleerd, het is altijd belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

Wat betekent succes voor jou?
– Klanttevredenheid
– Een groeiend bedrijf
– Doelen kunnen realiseren
Deze 3 punten vind ik erg belangrijk om je successen te behalen en te delen.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Geloof in je eigen kracht en vertrouw in jezelf, probeer positief te blijven bij negatieve ervaringen, volg je passie en durf risico te nemen want: alles wat jij doet is goed!

Melisa’s Pedicure & Schoonheidssalon

Recent Posts

Leave a Comment

0