In Vacatures

(Online) content marketeer

Standplaats Apeldoorn – 40 uur per week

Accell Group N.V. is een sterke, ambitieuze organisatie en richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen.
Accell Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Accell Group N.V. en is gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen. Accell Nederland B.V. ontwikkelt, produceert en vermarkt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus/Juncker/KOGA/Loekie/Sparta/Van Nicholas. De organisatie speelt sterk in op de veranderende consumentenmarkt door een breed en modern assortiment en een voor de branche opvallende marktbewerking, zowel richting het dealernetwerk als de consument. Het grootste deel van de afzet vindt plaats via de professionele vakhandel. De exportactiviteiten in met name België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Engeland completeren de afzet.
Voor de afdeling Marketing Services in Apeldoorn zijn wij op zoek naar een:

(ONLINE) CONTENT MARKETEER
(standplaats Apeldoorn – 40 uur per week)

Algemeen

Als Online content Marketeer ben je bekend met de wensen en behoeften van verschillende doelgroepen (b2b en b2c) en weet jij als geen ander hoe je tot relevante content kan komen en de juiste kanalen moet kiezen om de boodschap over te brengen. Je creëert en optimaliseert de content op o.a. de diverse websites, e-mail nieuwsbrieven social media kanalen en enkele offline producties van Accell Nederland en de fietsmerken. Je hebt een goed inzicht in de customer journey, je weet hoe je een content web samenstelt en hoe je boodschappen relevant en doelgroep-specifiek kunt maken. Je bent daarbij in staat om gelijkende boodschappen doelgroepspecifiek te vertalen, gebruikmakend van de waarden en motieven van die doelgroep.

Jij hebt je sporen in online marketing al verdiend en stelt je graag op als sparringpartner voor je marketing collega’s binnen de organisatie. Je kan (online) data interpreteren en je denkt mee over het opstellen van de online strategie, zowel voor tijdelijke campagnes en projecten als voor de lange termijn planning, passend bij de branding en doelstellingen van zowel Accell Nederland als de diverse fietsmerken. Je maakt deel uit van het Marketing Services Team (18 medewerkers) en rapporteert aan de Marketing Manager.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als Online Marketeer in ons dynamische bedrijf
• ben je continu bezig met het creëren van content voor de diverse websites en social media kanalen en kan input leveren voor de offline vertaling daarvan
• ben je verantwoordelijk voor het opstellen en versturen van online mailingen (b2b en b2c)
• onderhoud je intensief contact met je online marketing collega’s betreffende o.a. SEO/SEA en ‘Google Adwords’ campagnes zodat de online marketingactiviteiten optimaal op elkaar afgestemd worden
• analyseer je verschillende statistieken (o.a. betreffende de websites, online mailingen en social media) en breng je op basis daarvan advies uit voor optimalisatie
• ontwikkel je sterke online activaties
• stuur je marketingbureaus en webbouwers aan

Wat heb jij in huis?

Je hebt:
• een afgeronde HBO opleiding op het gebied van marketing/communicatie
• minimaal 3 – 5 jaar werkervaring als online marketeer
• een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• analytische vaardigheden en een hands-on mentaliteit
• talent voor het schrijven van vloeiende webteksten
• ervaring met E-mail marketingsystemen zoals MailPlus
• ervaring met scrum
• ervaring met Analytics en testing tools (o.a. Google Analytics en Hotjar)

Je bent:
• zelfstandig en zeer nauwkeurig. Voordat iets gepubliceerd of gecommuniceerd wordt, heb jij er twee keer over nagedacht
• creatief en loopt over van de nieuwe ideeën
• servicegericht, enthousiast, zeer communicatievaardig en kritisch
• iemand waar je op kunt bouwen
• stressbestendig, resultaatgericht en goed in het stellen van prioriteiten

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in dit profiel, ben jij pro-actief en zie jij problemen als een uitdaging om met een goede oplossing te komen? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Je kunt je sollicitatie met CV uiterlijk 4 juli a.s. mailen aan sollicitatie@accell.nl. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Harald Troost via tel.nr: 055-3578700.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Bekijk hier de originele vacatures.

Recent Posts

Leave a Comment

Junior Stylistbrandmarketeer vacature drukwerkdeal deventer