In De week van

Selfie met of zonder make-up?

Als vrouw, moeder, vriendin of manager van de Deventer Koekwinkel ben ik gek op foto’s. En eigenlijk van diverse soort foto’s. Het ene moment geniet ik van de plek waar ik op dat moment ben, een andere keer geniet ik van de mensen met wie ik ergens ben en een andere keer geniet ik van mijn kids. Mijn dochter van 5 jaar roept regelmatig “Mama, Selfie?” Maar die Selfies dat is toch wel een ding. Het is een ding omdat Die selfie eigenlijk nooit in een keer goed gaat.

Nou was ik laatst voor mijn werk in Kampen voor de Internationale Hanzedagen. Deventer had een prachtige stand tussen alle Hanzesteden. Fantastisch hoe de VVV van Deventer ons product groot had gepresenteerd. Vol enthousiasme werd ons product aan alle bezoekers uitgedeeld! In mijn pauze ging ik zelf ook maar eens een rondje binnenstad Kampen doen. En in een prachtig rustig straatje kom ik daar onze Burgermeester Andries Heidema van Deventer tegen. Wij kennen elkaar persoonlijk niet, maar ik vond het tijd voor verandering en trok mijn stoute schoenen aan en liep op hem af. Nadat we een leuk gesprek hadden gehad, besloten we dat we een Selfie samen moesten maken. Oef en daar was ik toch niet goed in? Maar tien keer vragen of hij over kon, zat er niet in. Ik besloot dat ik met de tweede selfie maar tevreden moest zijn!

Inmiddels toch maar op Instagram gezet, dus oordeel zelf maar:

Terug op werk, wordt ik gelijk weer met de neus op de feiten gedrukt. En dit keer wel heel letterlijk. Dat mijn taken als manager van de Deventer Koekwinkel vrij divers is weet ik. Als manager ben je niet alleen verantwoordelijk voor de omzet van de winkel maar ben je ook meewerkend op de werkvloer. En de ‘werkvloer’ ja dat is ook de WC! Wanneer je een koffie- & theeschenkerij hebt waar ook nog eens het product ontbijtkoek geconsumeerd wordt, is dat plekje werkvloer / wc af en toe een drama. Gelukkig ben ik als moeder van twee kids heel wat gewend maar dit overtrof echt alles. Een selfie op deze plek leek mij even geen goed idee.

Op de sportschool waar ik tot voor kort nog werkzaam was, zie ik regelmatig mensen selfies maken. Zelf denk ik altijd, hoe ongemakkelijk is het als je net op dat moment zwaar aan het trainen bent, je ook nog een foto van jezelf moet maken… Normaal is een selfie al een ding, dan helemaal. Maar toch staan deze, veel al dames, er toch weer super mooi op.

De vraag is natuurlijk of een selfie altijd perfect moet zijn? Neem nou de ophef over de selfie van zangers Anouk.

In mijn ogen een prachtige vrouw, met of zonder make-up. Maar hier is niet iedereen het mee eens. Sociale media barst hier over los. Op mijn selfies moet ik nog even hard oefenen, dus ik richt mij voornamelijk maar op foto’s van mijn kids.

Recent Posts

Leave a Comment

de week van debby