In Interview

Vanessa Vriends Eigenaar bij B&B Lovenem

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Tien jaar geleden besloten wij van de stad naar een dorp te verhuizen. Weg van de massa, op zoek naar rust en ruimte. Die ruimte vonden wij in een oude boerderij aan de rand van Leuvenheim. Na een grondige verbouwing was er meer dan voldoende ruimte over. Wij besloten deze extra ruimte te verhuren als B&B en zo ook andere mensen het gevoel van rust en ruimte te laten ervaren.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Het is opvallend hoeveel mensen gejaagd door het leven gaan. Zij werken hard, rijden van hot naar her en checken ’s avonds en in het weekend nog de zakelijke e-mails. Ze bekijken alle sociale media nog voor het slapen gaan omdat ze niets willen missen en nemen nauwelijks de tijd voor de dingen waar het leven daadwerkelijk om draait.
Ja, ook ik heb mij hier schuldig aan gemaakt. En toen kwam er een moment van bezinning…. Met mijn B&B wil ik onze gasten tot rust laten komen. Ik wil hen laten genieten van het leven en deze prachtige omgeving natuurlijk!

Wat is er leuk aan jouw werk?
Werk? Het runnen van een B&B voelt eigenlijk niet als werk. Ik houd ervan om gasten meer te vertellen over de leukste eropuitjes in de regio zoals de oude Hanzesteden Zutphen en Doesburg en wandelen of fietsen door Nationaal Park Veluwezoom of De Hoge Veluwe. Zo heb ik onlangs het E-magazine ‘De 50 geheimen van de Veluwe’ gemaakt waarin ik de leukste activiteiten, mooiste bezienswaardigheden en beste plekjes in de regio heb gebundeld. Deze ‘geheimen’ mogen zij zeker niet missen tijdens hun verblijf bij B&B Lovenem!

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Gelukkige en blije mensen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe mensen loskomen uit hun dagelijkse routine en kunnen genieten van onze accommodatie, de ruimte, de natuur en alle leuke dingen die zij ontdekken in de omgeving. Ik hoop met de B&B een steentje bij te dragen aan een fantastische tijd.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Met een B&B krijg je altijd gasten over de vloer. Je moet dus wel van mensen houden. 😉 Eigenschappen waarover je zeker moet beschikken zijn klantgericht, gastvrij, sociaal, communicatief, empathie en behulpzaam. Maar ook eigenschappen zoals creatief, zelfstandig en gestructureerd zijn zeker relevant. Bij een B&B moet je blijven werken aan ‘nieuwe gasten’. Elk jaar start de teller op 0 gasten. Ze komen niet automatisch ‘aanwaaien’.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik houd mij bezig met het volledige reilen & zeilen van de B&B. Een B&B runnen is meer dan de ontvangst, het vertrek van gasten en de schoonmaak van de accommodaties. Ook de bedrijfsadministratie, omzetbelasting, website, marketing en communicatie neem ik voor mijn rekening. Ik ben eigenlijk zo nieuwsgierig aangelegd dat ik ook alles wil weten ;-). Daarnaast leg ik nieuwe contacten met partners om mee samen te werken. Ik werk samen met lifestyle coaches en een workshopbegeleidster van Ibiza tassen, armbanden en sjaals. Hoe leuk is dat!

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik geloof in de combinatie van off- en online. Dat betekent fysiek aanwezig zijn in relevante netwerken en tastbare promotiemiddelen. Zo komt de flyer van B&B Lovenem door heel Nederland. Natuurlijk post ik leuke tips, mooie bezienswaardigheden en grappige verhalen op sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Insta. Omdat mij toekomstige gasten niet om de hoek wonen ben ik ook actief op diverse overnachtingsplatforms zoals Booking.com en Airbnb.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Weet wat er speelt in de branche. Ik volg daarom graag de ontwikkelingen in het (inter-) nationale en regionale toerisme. Diverse websites zoals NBTC, VisitVeluwe en het VVV geven mij veel inspiratie om op deze ontwikkelingen in te spelen. Daarnaast heb ik veel contact met collega B&B eigenaren en delen wij on- en offline onze ervaringen.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ontspanning gaat eigenlijk vanzelf. Aangezien ik direct aan de wandel- en fietsroutes van de Veluwe woon trek ik er regelmatig met de hond op uit voor een lange boswandeling. Of ik trakteer mijzelf op een wilde zwijnen excursie van het Natuurmonumenten of museumbezoek. Want er valt nog zoveel te ontdekken!

Wat motiveert jou?
Elke nieuwe boeking motiveert mij om door te gaan. En de reviews natuurlijk! Het is super wanneer gasten enthousiast schrijven over hun verblijf bij B&B Lovenem. Ik ben er dan ook trots op dat ik Superhost ben bij Airbnb. Het is toch een erkenning van de beste gastvrijheid.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Twee gastenverblijven in een authentieke boerderij met zwembad en sauna, direct aan de wandel en fietspaden van de Veluwe. Dit zijn natuurlijk de beste ingrediënten voor een fantastische vakantie. Maar eigenlijk denk ik dat ‘de gastvrouw’ een bedrijf uniek maakt. De manier waarop ik gasten de ruimte geef, iedereen respecteer zoals ze zijn en de kleine gebaren zoals kaarsjes bij de voordeur wanneer gasten in de avond terugkomen. Is het vreemd wanneer ik zeg dat ik het bedrijf uniek maak?

Wat zou je nog graag willen leren?
Oh, heb je even? Met mijn marketingachtergrond ben ik dol op cursussen op het gebied van digital marketing, communicatie, SEO, Google Analytics, social media en contentmarketing. De ontwikkelingen hierin gaan razendsnel. Met dergelijke trainingen wil ik mijn kennis graag verdiepen en bijblijven natuurlijk.

Wat betekent succes voor jou?
Succes is niet altijd meer boekingen en of hogere omzet. Succes is voor mij de leukste job op aarde, genoeg tijd voor mijzelf en mijn gezin, tevreden zijn en natuurlijk heel veel leuke genietmomenten. ‘You only life once.’

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Doe eens gek! Probeer eens iets anders dan de gebaande paden of de bekende weg. Je zal zien dat er dan mooie nieuwe dingen gebeuren die je zelf niet voor mogelijk had gehouden. Maar laat je niet gek maken. Ondernemerschap moet energie geven. Wanneer het veel stress of werkdruk veroorzaakt zit je op het verkeerde pad. Slapeloze nachten ken ik zeker niet bij B&B Lovenem!

B&B Lovenem

Recent Posts

Leave a Comment

0