In Interview

Orthomoleculair voedingsdeskundige Laura Kluyver

Na een dikke vette burn-out kwam Laura in aanraking met gezonde voeding, ze ruilde haar opleiding tot docente Engels in voor de opleiding voedingsdeskundige. Nu wil ze niets anders dan mensen leren dat gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning de pijlers zijn tot een gezond, fit en gelukkig leven. En dat doet ze met haar bedrijf Green Company.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met gezonde voeding. Ik zat destijds thuis, in de ziektewet, met een dikke vette burn-out. Ik ben me in gaan lezen en ontdekte dat een gezonde leefstijl verstrekkende (positieve) gevolgen kon hebben op je gezondheid. Ik heb mezelf eigenlijk “gezond” gegeten. Na een half jaar veel gezonde voeding tot me te nemen, elke dag een flinke boswandeling te maken en te starten met yoga verdween mijn burn-out als sneeuw voor de zon. En toen dacht ik… hier moet ik wat mee! Mijn opleiding tot docente Engels ruilde ik in voor de opleiding tot voedingsdeskundige en vlak na het behalen van mijn diploma ben ik met mijn eigen praktijk gestart.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Mijn motivatie is om mensen een stuk bewustwording mee te geven. Ze in laten zien dat je je gezondheid voor een groot deel zelf in de hand hebt. Ik wil mensen leren dat medicijnen niet altijd de oplossing zijn maar dat gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning de drie pijlers kunnen zijn tot een gezond, fit en gelukkig leven. Het is mijn missie om de wereld een stukje beter te maken door mensen hun oorspronkelijke staat van gezondheid terug te geven. Een gezonder lichaam betekent een gelukkigere geest en hiermee creëer je een betere harmonie in de wereld.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Alles? Of is dat overdreven :). Wat ik vooral erg leuk vind is om iemands ziektebeeld helemaal uit te pluizen. Wat is er nu echt aan de hand? Wat is de onderliggende oorzaak van zijn of haar klachten en kwalen. En dan het “ahaaaa” moment – dat zijn de mooie momenten. Maar natuurlijk voel ik me ook intens gelukkig wanneer er weer een blije cliënt de deur uit loopt – doelen behaald en een stuk gelukkiger en fitter verder leven. Daar doe ik het voor.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
De diversiteit. De kwetsbaarheid achter de mens. De verhalen. Het vertrouwen. Het geeft mij een heel prettig gevoel wanneer iemand zijn hart durft te laten spreken en mij in vertrouwen neemt. Dat is bijzonder.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Dat zijn er denk ik wel een paar. Een analytisch vermogen is zeker handig (“dokteren”). Maar uiteraard speelt empathie een grote rol, humor (we moeten het leven niet te zwaar maken), helder inzicht, een sterke communicatie maar ook goed kunnen luisteren. Daarnaast doe ik veel op mijn gevoel. Mijn intuïtie is eigenlijk mijn grootste kracht – ik voel aan welke richting ik op moet met een cliënt. En dit kan een totaal andere richting zijn dan een andere cliënt met hetzelfde ziektebeeld bijvoorbeeld.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik ben voornamelijk bezig met het analyseren van een persoon dus: voedingspatronen uitvogelen, anamneseformulieren doorlichten, een voedings -en suppletieprogramma schrijven en uiteraard consults houden gedurende een traject. Naast trajecten schrijf ik met enige regelmaat blogs en gastblogs en heb ik een maandelijkse column in de Stedendriehoek.

De laatste maanden word ik veel ingehuurd door opdrachtgevers die iemand nodig hebben met mijn kennis en expertise. Momenteel werk ik op projectbasis voor een natuurlijk mondverzorgingsmerk genaamd blue®m en voor MP3 tandartsen, een bio-energetische tandarts in Apeldoorn.

Maar wat ik het allerliefste doe is lezingen geven. Het onderwijs kruipt toch waar het niet kruipen kan… in mijn hart zal ik altijd een docente blijven. Alleen geef ik geen “les” meer in de Engelse taal, maar gaat het over gezond leven en met name “hoe herstel ik van een bijnieruitputting” (een burn-out). Als ervaringsdeskundige kan ik hier veel over vertellen natuurlijk.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik ben zeer actief op social media. Al lang voordat ik mijn praktijk opstartte. Onder de naam greenblogger heb ik destijds al een heleboel volgers verzameld. Deze naam is inmiddels veranderd in mijn bedrijfsnaam Green-Company. Naast social media ben ik als blogger vaak in beeld en ook mijn lezingen helpen mijn bedrijf meer naamsbekendheid te geven.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Vanuit mijn eigen ervaring en de succesverhalen die ik boek in de praktijk.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ik probeer regelmatig te sporten. Ik hou van echte “die-hard” sporten; bootcamp, kickboksen… heerlijk. Daarnaast ga ik elke week naar yoga en probeer dagelijks het bos op te zoeken. In de natuur vind ik rust.

Lees hier waarom kickboksen de perfecte sport is voor vrouwen.

Wat motiveert jou?
Ik ben een gedreven persoon. Ik streef naar succes en wil graag de beste zijn in mijn vak. Ik heb een doel voor ogen en die wil ik behalen: over 5 jaar word ik internationaal geboekt voor lezingen, heb ik een boek geschreven en heb ik mensen in dienst (tikkie streberig?)

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Een diëtiste is bekend, maar een voedingsdeskundige niet. Dit zijn ook twee totaal verschillende beroepen met een hele andere invalshoek. Bij mij zul je geen Schijf van Vijf adviezen ontvangen. Ik kijk heel anders naar het lichaam en werk enkel met natuurlijke en onbewerkte producten en supplementen. En dit maakt het grote verschil. Ik wil mensen van hun ziektebeeld af helpen, niet het ziektebeeld verzachten.

Wat zou je nog graag willen leren?
Ik zou graag een NLP-opleiding willen doen zodat ik een nog betere coach kan zijn voor mijn cliënten. Dit is zeker iets wat ik in de toekomst nog wens te doen.

Wat betekent succes voor jou?
Gelukkige en tevreden cliënten, tevreden zijn over mijzelf en natuurlijk goed verdienen. Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven een stuk makkelijker ;).

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Durf een waarde te hangen aan jouw kwaliteiten. Ik zie te vaak “girlbosses” die veels te weinig vragen voor hun diensten. Waarom?! Jij bent degene die jarenlang heeft geleerd (en waarschijnlijk nog steeds leert), die de kennis in huis heeft en kwaliteit kan leveren. Daar mag best een bedrag tegenover staan. Duur bestaat niet in mijn woordenboek – die mensen mogen fijn ergens anders heen. Claim your spot and own it!

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen