In Interview

Wandel- en ontspanningscoach Joyce Varenbrink van Enjoying

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Ik wilde heel graag mensen coachen en ze meer bewust laten worden van hun werkelijke gevoelens en verlangens. Ik ben zelf graag buiten en ik merk dat ik daar makkelijker ontspan en bij mijn gevoelens kom. Dat wil ik anderen ook meegegeven, daarom besloot ik het coachen te combineren met het wandelen in de natuur.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
Zoveel mogelijk mensen meer rust en ontspanning te laten ervaren. Dat het leven niet gehaast en gestrest hoeft te zijn. Door in de natuur te zijn krijg je automatisch rust en heb je meer ruimte om te voelen wat je echt wil. Mijn bedrijf heet Enjoying, ik hoop dat mensen wat meer gaan genieten, juist van de kleine dingen en alles wat je al hebt.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Het contact met mensen. De verschillende processen waar mensen in zitten kunnen volgen en ze door middel van spiegelen en vragen stellen inzichten te kunnen geven.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Dat ik mensen meer bewust laat worden van zichzelf, waardoor ze dichterbij bij zichzelf staan.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Aandacht en goed kunnen luisteren, dat is de basis van een goed (coach) gesprek. Verder goed vragen kunnen stellen, stiltes laten vallen en mensen uitnodigen hun verhaal te vertellen. Ook empatisch zijn en niet oordelen vind ik erg belangrijk in mijn vak.. Het is van belang dat ik doorvraag op wat mensen mij vertellen om zo te achterhalen wat er echt leeft in iemand. Ook de natuur kunnen gebruiken in gesprekken. En zelf rust uitstralen.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik geef 1 op 1 coachsessies al wandelend in de natuur. Hierin komen onderwerpen als stress, geen rust kunnen vinden en perfectionisme aan bod. Maar ook vragen over moeilijke keuzes, problemen binnen relaties en hoe je meer kan genieten in het leven. Verder organiseer ik ook wandelingen voor kleine groepen, ik noem ze mindful wandelingen. We lopen een deel in stilte om de natuur op ons in te laten werken en we delen daarna onze ervaringen. Ook verwerk ik er bewegings- en coachingsopdrachten in. Ik ben nu bezig met het organiseren van meditatieworkshops, om de basis van meditatie te leren kennen en in een klein groepje te ervaren wat meditatie met je doet.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Door heel bewust in te zetten op de binding met de natuur. Al mijn foto’s die ik gebruik op social media en op mijn website maak ik zelf. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en dit vast te leggen op mijn camera. Ik ben zelf oprecht en puur en wil dit ook uitstralen, ik hou niet van trucjes. Ik ben net begonnen, ik merk dat dit ook nog wel een uitdaging is, om echt op te vallen vanuit authenticiteit.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Natuurlijk een groot deel uit de natuur! Zowel metaforen, symboliek en de rust. Verder lees ik veel, kijk op social media, en vooral door met mensen te praten en ideeën uit te wisselen krijg ik weer nieuwe inspiratie om verder te gaan.

Hoe zorg je voor ontspanning?
Niet zo moeilijk te raden, haha, de natuur geeft mij veel rust. Ik ga regelmatig in mijn eentje wandelen. Ook mijn zoontje van 5 neem ik mee de natuur in. Verder spreek ik graag af met vrienden en familie en drink ik regelmatig ergens koffie. Dat zijn echte oplaadmomenten.

Wat motiveert jou?
Mijn drive om mensen meer te laten genieten, ontspannen en bewuster in het leven te laten staan. Juist door de natuur hier bewust in te gebruiken. Ik geloof dat we als maatschappij ver van de natuur af staan, terwijl we eigenlijk gewoon onderdeel zijn van de natuur. Als je wandelt in de natuur dan ontstaat er rust, hoef je niet te presteren en kom je makkelijker bij je gevoelens. Zo ontstaat er meer verbinding met jezelf, de mensen om je heen en ook met de natuur.

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Mijn oprechtheid, enthousiasme en openheid kenmerken mij als persoon. Ik ben mijn bedrijf, dus dat is wat het ook uniek maakt.

Wat zou je nog graag willen leren?
Veel, want ik ben erg leergierig. Wat betreft mijn bedrijf zou ik graag nog meer willen leren hoe ik mijn bedrijf in de markt zet en nog meer vertrouwen op mijn eigen kunnen.

Wat betekent succes voor jou?
Dat ik doe wat ik leuk vind, geniet van het leven, tijd doorbrengen met mijn zoontje en zoveel mogelijk mensen kan inspireren te luisteren naar hun hart. Dat er steeds meer mensen genoeg tijd nemen voor ontspanning en een mooie wandeling. Meer verbinding creëren.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Volg je gevoel, durf anders te zijn en vertrouw op je eigen kunnen! Iedereen heeft wel een mening over jou of wat je doet, het belangrijkste is dat jij gelukkig bent met de keuzes die je maakt!

Bezoek de website van Enjoying

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen