In Carrière

Werken, werken, werken… Rule #1

Je hebt een idee. Een plan.  De moed en de kracht verzameld om het gewoon te gaan doen! Het is erop of eronder, maar je gaat ervoor. Ten koste van alles. Gewoon, bam!

Werken, werken, werken. Slapen en eten proppen we nog ergens tussen.

Herkenbaar? Ja? Je weet ook dat je dit niet lang meer vol gaat houden hè? Oooh, je sport?! Ja, dat is zeker goed voor je geest en krijg je weer nieuwe energie van… But wake-up duck!! (-Looney Tunes) Uiteindelijk leg je het af. Rule #1 Take care of yourself!! Zit jij al tegen jouw eind van je latijn, dan haak jij hier hoogstwaarschijnlijk af, #ontkenning!

Toen ik begon aan de eerste fysieke winkel van Grateful begin 2016, dacht ik maar één ding: ‘Dit kan slagen, zo niet, dan heeft het niet aan jouw gelegen!’ Ik ging er voor volle 100% voor. Ik werkte 70-80% per week. Rende van hot naar her, croste stad en land af. Ik sportte nog minstens 6 uur per week. Als ik thuis was en ik ging zitten, was ik tot niets meer in staat. Jouw drive kan je ontzettend ver brengen. Sport je er naast en eet je gezond, dan kan je dit nog meer geven, maar op een gegeven moment haalt het jou neer. Bij de één is dat al naar een half jaar, bij de ander na een aantal jaren.

Ja, je wilt de controle over alles houden. Ja, je wilt alle ballen hoog houden. Alles perfect doen en niemand teleurstellen. Mijn fysieke winkel ging toch al snel de goede kant op, maar één negatieve prikkel en ik stond te wankelen. Nu achteraf kan ik zeggen dat ik mentaal zo vol zat dat ik geen lucht meer had om het overzicht te zien en het rustig op te pakken. Van de ene negatieve prikkel, komt de volgende, waardoor je in een negatieve spiraal raakt. Toch probeer je dan je best te doen én je voelt dat het niet genoeg is en dat je beter kan, maar daartoe niet in staat bent. De energie is er al snel uit. Het werkt nu eenmaal zo dat negativiteit de overhand neemt en vervolgens heb jij het gevoel dat je je alleen nog maar bezig houdt met energie zuigende dingetjes. Langzaam maar zeker verdwijnt jouw Mojo (motivation & joy) en lig je liever nog de hele dag in bed. Of nog veel erger, kun je op een gegeven moment jouw bed ’s ochtends niet meer uitkomen, omdat jouw lichaam dat niet meer toestaat. Ook al zou je mentaal nog willen, ik kan jou vertellen je lichaam houdt jou in bed!

Voor mij een onwijs pijnlijke les. Het heeft mij een half jaar gekost om weer de oude energieke ik te zijn.

Rule #1 houdt dus in: Zorg goed voor jezelf. Jij hebt een zaak, maar je bent niet dé zaak. Het hangt echter wel samen.  Gaat het niet goed met jou, dan gaat het ook slecht met de zaak! Houdt regelmaat, slaap minstens 7 uur. Plan minsten 1,5 dag vrij in per week.  Eet gezond en met regelmaat. Drink niet te veel koffie, drink wel genoeg water. Sport voldoende en neem korte pauzes tussendoor, om even je gedachten ergens anders op te richten. Last but not least blijf sociale dingen doen. Dit brengt je veel meer energie, dan je denkt.

Wil je het echt goed doen, mediteer dan ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. Dat zeg ik niet alleen of één ieder bekend met Vipassana, maar ook Steve Jobs én hij kan het weten!! 😉
Volgende week Rule #2. Take care en wees lief voor jezelf.

Recent Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen