In Interview

WerkgelukDeskundige bij WerkgelukWerkt, Suzanne van der Liende

Suzanne kwam op het punt dat ze niet meer blij was met haar huidige baan. Daarnaast zag ze ook anderen die niet blij waren met hun baan en ze zag organisatie waar ongemotiveerde mensen werkten en wat dat deed met een bedrijf. Suzanne vindt dat de tijd die je op je werk doorbrengt leuk moet zijn en wil bedrijven meegeven dat een gelukkige werknemer voordelen met zich meebrengt.

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw bedrijf?
Toen ik zelf op een punt belandde waarin ik niet meer blij was met mijn werk, ben ik bewust stil gaan staan bij wat ik dan wel wilde gaan doen. Ik werkte toen al zo’n 13 jaar op een HR-afdeling en heb veel mensen gezien die ziek werden van het werk. Ik heb ook organisaties gezien waarbij de kapitale kracht, namelijk de mensen die er werken, niet centraal staan. Ik heb gezien en ervaren wat het met je doet als je niet gelukkig bent op het werk. En ook wat het met organisaties doet als er mensen werken, die niet betrokken en gemotiveerd zijn. Dat kan ver gaan. Ik gun dat echt niemand. En daarom wil ik iedereen hiervoor behoeden en ervoor zorgen dat we met plezier naar ons werk gaan.

Wat was jouw motivatie om dit te gaan doen?
We zitten zoveel van onze tijd op ons werk. En we moeten ook steeds iets langer door. Die tijd moet gewoon leuk zijn!! Als je het op je werk naar je zin hebt, ben je ook privé een veel leuker mens. Voor jezelf, partner, kinderen en vrienden.

Daarnaast wil ik bedrijven doen inzien dat gelukkige werknemers heel veel voordelen met zich mee brengen. Gelukkige medewerkers zijn productiever, creatiever, werken beter samen en hebben minder stress. Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat organisaties met gelukkige medewerkers hoger scoren op klanttevredenheid– met betere (bedrijfs)resultaten als gevolg.

Wat is er leuk aan jouw werk?
Het werken met mensen. Als ik in mijn bedrijf werk en als ik aan mijn bedrijf werk. Ieder mens is uniek en ik hoor iedere dag een ander verhaal. Ik heb het afgelopen half jaar al zoveel leuke mensen ontmoet. Ik ben een aantal leuke samenwerkingen aangegaan. Daar word ik heel blij van!

Wat vind je het allermooiste aan je werk?
Het zorgen voor bewustwording en inzicht, hoe klein soms ook, zodat keuzes gemaakt kunnen worden. Keuzes die zorgen voor meer werkgeluk en daardoor gewoon echt een leuker leven.

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?
Ik ben super positief. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het glas is bij mij altijd half vol. Dat enthousiasme en positivisme neem ik mee in mijn workshops en trainingen.

Van de individuele trajecten krijg ik terug dat ik goed kan luisteren en op het juiste moment, de juiste vragen stel. Ik kom tot de kern. Veiligheid is bij mij heel belangrijk. Mensen voelen zich snel op hun gemak. Ik ben rustig, toegankelijk en open.

Belangrijk is ook dat ik over ervaring en kennis beschik. Ik heb jarenlang kunnen zien wat ongelukkig werk met mensen doet. Toen ik had besloten dat ik hier iets aan wilde veranderen heb ik de opleiding tot WerkgelukDeskundige gevolgd.

Wat houden jouw werkzaamheden precies in?
Ik doe 1 op 1 trajecten, zowel korte als iets langere. Dat is afhankelijk van wat iemand nodig heeft. Daarnaast geeft ik inspiratiesessies, masterclasses en trainingen in werkgeluk. De duur verschilt enorm. Dat kan uiteenlopen van een uurtje tot 3 hele dagen. Totaal afhankelijk van de doelgroep en de diepgang die de training moet krijgen.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als bedrijf?
Ik laat veel van mezelf en mijn bedrijf zien op social media. Facebook, Instagram en vooral LinkedIn. Dat kan nog meer, maar zichtbaarheid is ook best een beetje eng (voor een startende ondernemer). Ik sta open voor samenwerkingen en heb me aangesloten bij verschillende netwerkgroepen, vooral in Deventer en omgeving. En ik ben onwijs trots op mijn website.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik lees veel boeken en blijf mezelf ontwikkelen. In maart ga ik bijvoorbeeld naar het grootste event op het gebied van werkgeluk; het Happy People, Better Business event. Tijdens de opleiding tot WerkgelukDeskundige heb ik mensen ontmoet met eenzelfde drive en visie. Wij komen nog geregeld bij elkaar om te delen (en voor de gezelligheid uiteraard).

Hoe zorg je voor ontspanning?
Ik moet natuurlijk ook zelf zorgen voor mijn eigen werkgeluk. En ontspanning is daarin heel belangrijk. Ik sport en doe leuke dingen met vriendinnen of mijn gezin. Als straks het zonnetje weer gaat schijnen ga ik lekker wandelen. Ik maak hele bewuste keuzes en doe mijn laptop dicht en telefoon uit als ik merk dat de koek op is.

Wat motiveert jou?
De mensen die ik mag begeleiden motiveren mij. Als bij hen tijdens of na een traject of workshop de ogen geopend worden, waardoor ze weer gelukkig zijn met hun werk. Dat noem ik zingeving!

Wat maakt jouw bedrijf zo uniek?
Mijn focus. Je hebt zoveel coaches en adviseurs. Maar nog niet zoveel die zich bezighouden met gelukkig werken. Ik ben zo enthousiast over wat ik te vertellen heb, dat ik dat het liefst van de daken schreeuw.

Wat zou je nog graag willen leren?
Ik zou graag nog wat beter leren ondernemen. Want daar komt veel bij kijken en ik ben net begonnen. Daarnaast daag ik mezelf ook graag uit op persoonlijk vlak. Stilstaan is achtergang. Ik zou nog graag mijn grenzen verleggen en een outdoor coaching traject doen. 8 dagen naar Noorwegen of IJsland om het beste uit mezelf en mijn omgeving te kunnen halen.

Wat betekent succes voor jou?
Succes is gelukkig zijn. Zowel privé als met mijn werk.

Wat is jouw advies aan een andere zakenvrouw, girlboss of businesswoman?
Toen ik net begon heb ik een toepasselijke spreuk gekregen van mijn vriend:
Durf, doe
Trek je stoute schoenen aan

Soms moet je niet blijven denken
Soms moet je gewoon gaan.

Bekijk hier de website van WerkgelukWerkt.

Recent Posts

Leave a Comment

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instelllingen
saskiagerdy